Στην Hellas Sat η διαχείριση του δορυφόρου GISAT-1

Στην Hellas Sat η διαχείριση του δορυφόρου GISAT-1

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Hellas Sat ανέθεσε τον έλεγχο της διαχείρισης του πρώτου δορυφόρου της η Global IP Cayman. Οι δύο επιχειρήσεις υπέγραψαν την περασμένη εβδομάδα στη Βαρκελώνη συμφωνία, με την οποία η αραβικών συμφερόντων, αλλά με εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, εταιρεία Hellas Sat αναλαμβάνει τη διαχείριση του δορυφόρου GISAT-1 που θα θέσει σε τροχιά γύρω από τη Γη η Global IP Cayman.

O δορυφόρος GISAT-1 είναι υπό κατασκευήν από την Boeing Satellite Systems και αναμένεται να εκτοξευθεί εντός του 2019. Θα τεθεί σε τροχιά 18 μοίρες δυτικά και θα μπορεί να παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες (γρήγορο Ιντερνετ) σε πληθυσμό 750 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 150 χώρες. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των δύο επιχειρήσεων, ο GISAT-1 αποτελεί ορόσημο για τις δορυφορικές επικοινωνίες, αφού είναι ο πιο μεγάλος δορυφόρος υψηλών ταχυτήτων (high throughput satellites) που κατασκευάζει η Boeing με χωρητικότητα πέραν των 150 Gbps.

Οι εργασίες για την εγκατάσταση των νέων κέντρων ελέγχου του δορυφόρου GISAT στο Κορωπί Αττικής και στην Κοφίνου στην Κύπρο ξεκίνησαν άμεσα. Η Hellas Sat είναι η εταιρεία που πούλησε ο ΟΤΕ στην Arabsat το 2011. H εταιρεία διατηρεί τα δύο κέντρα ελέγχου των δορυφόρων Hellas Sat που ανέπτυξε αρχικά για τον ΟΤΕ και στη συνέχεια για λογαριασμό της Arabsat. «H εταιρεία Hellas Sat έχει πλέον καθιερωθεί διεθνώς ως ένας δυναμικός και έμπειρος δορυφορικός οργανισμός», σχολίασε ο πρόεδρος της Global IP Satellites, Εμίλ Γιουσεφζάντε. «Η εμπειρία, το ταλέντο και η αφοσίωση της διοίκησης και της ομάδας των τεχνικών της Hellas Sat, πρόσθεσε, «ήταν οι διαφοροποιοί εκείνοι παράγοντες που μας οδήγησαν στην επιλογή της Hellas Sat για την ανάληψη του σημαντικού ρόλου της διενέργειας του ελέγχου του δορυφόρου μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή