Στην «Ακτωρ» με 68,4 εκατ. η ανακαίνιση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Στην «Ακτωρ» με 68,4 εκατ. η ανακαίνιση του Αστέρα Βουλιαγμένης

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ιδιαίτερα «σφιχτή» προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων της 24ης Απριλίου του 2018 η κατασκευαστική Ακτωρ Α.Ε. επελέγη να εκτελέσει τα έργα ανακαίνισης και ανάπλασης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης. Ο προϋπολογισμός του έργου συμφωνήθηκε στα 68,4 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την αναβάθμιση των δύο υπαρχόντων ξενοδοχείων και των μπάνγκαλοους, καθώς και την κατεδάφιση του εκτός λειτουργίας ξενοδοχείου «Αφροδίτη» όπως και την ανάπλαση των χώρων πρασίνου, αλλά όχι και την κατασκευή των 13 πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών.

Στόχος της νέας διοίκησης της Αστήρ Παλάς, συμφερόντων της AGC Equity Partners, είναι το ανακαινισμένο συγκρότημα να είναι πλήρως λειτουργικό στις αρχές Ιουνίου του 2018· οπότε και διεξάγεται στην Αθήνα η διεθνής έκθεση «Ποσειδώνια 2018», η οποία παραδοσιακά εξασφαλίζει 100% πληρότητα στον Αστέρα και πληθώρα επιχειρηματικών εκδηλώσεων με υψηλά περιθώρια κέρδους. Μέχρι τότε το ξενοδοχείο θα παραμείνει κλειστό, με εξαίρεση τις εγκαταστάσεις της παραλίας Astir Beach και του εστιατορίου Nobu.

Η επιλογή της Ακτωρ Α.Ε. έγινε μεταξύ πέντε υποψηφίων αναδόχων κατασκευαστικών (J&P Αβαξ, ΓΕΚ Τέρνα, Δομοτεχνική και Intrakat), που είχαν προσκληθεί προς τούτο από τον επενδυτή. Στην πρόσκληση για υποβολή προσφορών δεν είχε προσδιοριστεί προϋπολογισμός και έτσι οι οικονομικές προσφορές των υποψηφίων έγιναν χωρίς συγκεκριμένο σημείο αναφοράς, ενώ συναξιολογήθηκαν εμπειρία και άλλα κριτήρια, αναφέρουν κύκλοι του επενδυτή. Σχηματίστηκε αρχικά short list με δύο κατασκευαστικές και τελικά επικράτησε η Ακτωρ. Project manager του έργου είναι η αμερικανική Hill International.

Με βάση τις μέχρι στιγμής διαθέσιμες πληροφορίες, τη διαχείριση του αναβαθμισμένου συγκροτήματος αναμένεται να αναλάβει η Four Seasons, συμφερόντων του Al-Waleed Bin Talal, μέλους της βασιλικής οικογενείας της Σαουδικής Αραβίας.

Υπενθυμίζεται επίσης πως η AGC Equity Partners, που λειτουργεί για λογαριασμό της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP και της Apollo Investment, δηλαδή των αγοραστών (που περιλαμβάνουν δύο κρατικά επενδυτικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, Αραβες επενδυτές, καθώς και την τουρκική Dogus Group), έχει δεσμευτεί να επενδύσει ποσό της τάξης των 230 εκατομμυρίων ευρώ επιπλέον του τιμήματος των 400 εκατομμυρίων που κατέβαλε για το 88,46% του μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς. Οι επενδύσεις των 230 εκατομμυρίων θα χρηματοδοτηθούν και με κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν και οι τέσσερις εν Ελλάδι συστημικές τράπεζες.

Χθες Τετάρτη, η εισηγμένη Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ προχώρησε επίσης σε άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς των υπολοίπων 1.140.700 κοινών ονομαστικών μετοχών της που δεν κατέχει η Apollo Investment Holdco SARL. Πρόκειται για τις μετοχές τις οποίες δεν κατείχε και για τις οποίες προέβη σε υποχρεωτική δημόσια προσφορά με αντάλλαγμα 5,48 ευρώ ανά μετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή