Flashback στην 9η Μαρτίου

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 9η Μαρτίου-1

Το πλήρωμα του αμερικανικού βομβαρδιστικού Bomerang ζωγραφίζει ένα ακόμα σύμβολο πάνω στο αεροσκάφος. Το βομβαρδιστικό βρισκόταν στη βάση του στην Αγγλία, το 1944. Σε διάστημα 15 μηνών είχε πραγματοποιήσει 53 επιχειρήσεις βομβαρδισμού σε Γερμανία, Γαλλία, Νορβηγία, Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σικελία, Μάλτα, Αίγυπτο, Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία, Αλγερία, Ελλάδα και Λιβύη. (AP Photo)

Flashback στην 9η Μαρτίου-2

Έλληνες διαδηλωτές αντιδρούν στην απόφαση των Βρετανών να απελάσουν τον αρχιεπίσκοπο Μακάριο από την Κύπρο, πραγματοποιώντας μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα, το 1956. Την ίδια ημέρα, πάνω από 3.000 φοιτητές έκαψαν τη σημαία της Μεγάλης Βρετανίας και πραγματοποίησαν πορεία διαματυρίας προς την πρεσβεία. (AP Photo)

Flashback στην 9η Μαρτίου-3

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Ρόναλντ Ρίγκαν βγάζει λόγο στο Μαϊάμι, κατά τους εορτασμούς της ημέρας τιμής του Ρίτσαρντ Νίξον το 1972. Ο Ρίγκαν ενίσχυσε σημαντικά τον πρόεδρο Νίξον πριν και κατά τη διάρκεια της εκλογής του, χωρίς να φαντάζεται ακόμα πως θα ακολουθήσει στα βήματά του. (AP Photo)

Flashback στην 9η Μαρτίου-4

Φίλοι και οικογένειες του 101ου τμήματος αεροπορίας υποδέχονται τους στρατιώτες που επιστρέφουν σπίτι στις ΗΠΑ, το 1991. (AP Photo/Ed Reinke)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή