Εξαγορά της Apivita από την ισπανική Puig

Εξαγορά της Apivita από την ισπανική Puig

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ισπανικό όμιλο Puig και όχι στον γαλλικό κολοσσό L' Oreal κατέληξε τελικά το πλειοψηφικό πακέτο της ελληνικής εταιρείας φυσικών καλλυντικών Apivita. Η οικογένεια Κουτσιανά, πάντως, διατηρεί την καταστατική μειοψηφία στην εταιρεία, ενώ ο ιδρυτής της εταιρείας κ. Νίκος Κουτσιανάς θα παραμείνει στο τιμόνι της Apivita ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της. Τα ακριβή ποσοστά που θα κατέχει η κάθε πλευρά δεν έχουν διαμορφωθεί οριστικά, καθώς απομένει να δούμε τι θα πράξουν και ορισμένοι μικρομέτοχοι της εταιρείας.

Στην Ελλάδα θα παραμείνουν επίσης οι εγκαταστάσεις της εταιρείας και θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους κανονικά με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης μετά την κεφαλαιακή ενίσχυση που θα λάβει η Apivita μέσω της εξαγοράς της από την Puig. Το τίμημα της συναλλαγής δεν έχει γίνει γνωστό, ενώ ασφαλείς πηγές από την Apivita διευκρινίζουν ότι τα 40 εκατ. ευρώ επένδυσης που αναφέρονται σε ισπανικά δημοσιεύματα και αναπαρήχθησαν και στην Ελλάδα δεν ισχύουν.

Η πλήρης ανακοίνωση της Apivita έχει ως εξής:

Σε μια σημαντική συμφωνία για την πρώτη εταιρεία φυσικών καλλυντικών στην Ελλάδα, αλλά και την ελληνική επιχειρηματικότητα συνολικά κατέληξε η αναζήτηση στρατηγικού εταίρου για τηνAPIVITA.

Το πλειοψηφικό πακέτο της APIVITA απέκτησε η ισπανικών συμφερόντων PUIG (www.puig.com), μια εταιρία με παγκόσμια παρουσία που δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας, των αρωμάτων και καλλυντικών. Η επένδυση της PUIG στην APIVITA έχει στρατηγικό χαρακτήρα, καθώς εξασφαλίζονται μια σειρά από προϋποθέσεις, οι οποίες εξαρχής ήταν κεφαλαιώδους αξίας για την οικογένεια Κουτσιανά, που διατηρεί την καταστατική μειοψηφία.

Εξασφαλίζεται η κεφαλαιακή επάρκεια της APIVITA -η οποία ενισχύεται κεφαλαιακά με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η έδρα και η γραμμή παραγωγής της εταιρίας παραμένουν στην Ελλάδα, με πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ερευνητικού εργαστηρίου και των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο.

Παράλληλα, όλες οι υφιστάμενες συνεργασίες της APIVITA θα συνεχιστούν και δίνεται η ευκαιρία να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο, όπως οι συνεργασίες με μια ολόκληρη κοινότητα από παραγωγούς και καλλιεργητές σε όλη τη χώρα που εξασφαλίζουν την απόλυτη ιχνηλασιμότητα και εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών της εταιρείας.

Σημαντικό κριτήριο στην επιλογή της από πλευράς της οικογένειας Κουτσιανά αποτέλεσε το γεγονός ότι παρά το μεγάλο μέγεθος της και την παγκόσμια παρουσία της, η PUIG παραμένει κατά βάση μια οικογενειακού χαρακτήρα και ιδιοκτησίας εταιρεία.

Η ιστορία και η φιλοσοφία της APIVITA, η μοναδική έρευνα και ανάπτυξη, η συμμετοχή σε πρωτοπόρα επιστημονικά προγράμματα με τους πλέον αναγνωρισμένους εταίρους, το εκπληκτικό προϊόν της που από τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο, το διαφορετικό μοντέλο επιχειρηματικότητας που προάγει την αειφορία και το ανώτερο κοινό καλό οδήγησαν την PUIG να συνεργαστεί με την APIVITA.

Σημαντική για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ήταν η κατανόηση ότι η APIVITA παραμένει μία ελληνική εταιρεία, πιστή στη φιλοσοφία και στις αξίες, και στο διαφορετικό, αειφόρο μοντέλο επιχειρηματικότητας, που την ανέδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο κ. Νίκος  Κουτσιανάς είναι ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της APIVITA.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή