Γενέθλια Ποταμιού παρουσία των τριών

Γενέθλια Ποταμιού παρουσία των τριών

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία των τριών (Αννας Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούση και Γ. Φλωρίδη) θα σβήσει το Σαββατοκύριακο ο κ. Στ. Θεοδωράκης τα τρία κεράκια του Ποταμιού. Τις προσκλήσεις έστειλε ο ίδιος ο επικεφαλής του Ποταμιού, επιβεβαιώνοντας έτσι και εμπράκτως την πρόσφατη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου που εξέφρασε ανοιχτά την επιθυμία του Ποταμιού να συνάψει «πολιτική συμμαχία» με τους τρεις, αλλά και όποιες δυνάμεις στρατευθούν στη νέα αυτή προσπάθεια.

Κατά πληροφορίες, ωστόσο, δεν έχει μέχρι στιγμής βρεθεί μια φόρμουλα που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές προκειμένου να γίνει η πολυσυζητημένη σύμπραξη. Η πλευρά των τριών επιμένει να δημιουργηθεί εξ υπαρχής ένα νέο κόμμα και να γίνουν το ταχύτερο εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού του από τη βάση. Ο κ. Στ. Θεοδωράκης, ωστόσο, δεν επιθυμεί τη διάλυση του Ποταμιού, κάτι άλλωστε που έχει διαμηνύσει εξαρχής στους τρεις. Επισημαίνεται δε, ότι στην προχθεσινή κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κ.Ο. έγινε εκτενής συζήτηση επί της πρότασης των τριών και όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν με τον κ. Θεοδωράκη ότι θα ήταν όχι μόνον καινοφανές, αλλά και πολιτικά μη σοβαρό να αυτοδιαλυθεί ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Πολύ περισσότερο αν αποδειχθεί ότι η διάλυση επήλθε όχι για να συγκροτηθεί στον χώρο της Κεντροαριστεράς μια νέα παράταξη, όπως ήταν ο αρχικός στόχος όλων, αλλά για να ενταχθούν σε ένα «νέο Ποτάμι» τρία πολιτικά στελέχη που επί της ουσίας δεν διαφωνούν με τις θέσεις του σημερινού Ποταμιού. «Θα πρέπει όλοι να βάλουν νερό στο κρασί τους, καθώς εμείς βλέπουμε πολύ θετικά τη συνεργασία με τους τρεις, αλλά από την άλλη είναι ανορθόδοξο εκείνοι να ζητούν την αυτοκατάργηση ενός υπαρκτού οργανισμού», είπε στην «Κ» ο κ. Σπ. Δανέλλης.

Τι μέλλει γενέσθαι δεν θα αργήσουμε μάλλον να το μάθουμε, καθώς λίγες μέρες μετά τα γενέθλια του Ποταμιού θα κορυφωθεί –με μια εκδήλωση στην Αθήνα– η πρωτοβουλία των τριών. Και καθώς οι ίδιοι την ονομάζουν «Ωρα Αποφάσεων», προφανώς αναγνωρίζουν και την ανάγκη επιτέλους να μας τις ανακοινώσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή