Το πρώτο Olive Oil Bar στην Ελλάδα

Το πρώτο Olive Oil Bar στην Ελλάδα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είμαστε από τους τυχερούς που παρακολούθησαν το σεμινάριο και τη γευσιγνωσία δοκιμάζοντας το Fresh, το νέο ελαιόλαδο της Gaea που κυκλοφόρησε πέρυσι στην αγορά. Το σεμινάριο έγινε στο Yoleni’s (Σόλωνος 9, Κολωνάκι). Όπως μας εξήγησαν, το Fresh δημιουργείται κάθε χρόνο από την καλύτερη σοδειά ελαιών και έτσι, ενώ πέρυσι επρόκειτο για ελαιόλαδο κορωνέικης ποικιλίας (κρητικό), φέτος είναι ένα μείγμα λακωνικής κορωνέικης και αθηνολιάς.

Εξαιρετικό χρώμα, ανοιχτό χρυσοπράσινο, και πλούσια αρώματα. Στο στόμα στρογγυλό με ελαφρύ κάψιμο στο τέλος. Ένα σωρό πράγματα μάθαμε στο σεμινάριο. Από την τέχνη της γευσιγνωσίας (όπου ζεσταίνεις στο χέρι σου το ποτήρι, κουνώντας το και κλείνοντάς το από πάνω με την παλάμη σου, έτσι ώστε το λάδι να βγάλει τα αρώματά του). Έπειτα μυρίζεις. Κρατάς το ποτήρι μακριά κατ’ αρχάς. Όσο πιο μακριά μπορείς να μυρίσεις τα αρώματα τόσο καλύτερο είναι το ελαιόλαδο. Τελικά, το φέρνεις πολύ κοντά στη μύτη σου.

Το πρώτο Olive Oil Bar στην Ελλάδα-1

Παίρνεις μια μικρή γουλιά, τη γυρίζεις στο στόμα σου, αναπνέεις από το στόμα και εκπνέεις από τη μύτη, ανάποδα δηλαδή, και με αυτόν τον τρόπο το ελαιόλαδο σου αποκαλύπτει τον «εσωτερικό του κόσμο». Έπειτα δοκιμάσαμε διάφορα τρόφιμα με και χωρίς ελαιόλαδο. Το τελευταίο, ένα εξαιρετικό γλυκό περιχυμένο με λάδι.

Το σεμινάριο ξεκινά με μια ιστορία σε video και φτάνει από τη γεύση στην υγεία. Μάθαμε πολλά για την υγειοπροστατευτικότητα του λαδιού και για τις τελευταίες μελέτες που έγιναν στην Αμερική και δείχνουν την υπεροχή του ελληνικού ελαιολάδου, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του στην πολυφαινόλη ελαιοκανθάλη.

 

Τρίτη-Κυριακή στις 11.30 και στις 17.30. Σεμινάριο ελαιολάδου (με κράτηση). Πρόκειται γι’ αυτό που περιγράψαμε πιο πάνω, κρατάει 1 ώρα και 10΄ και στοιχίζει 24 ευρώ το άτομο/minimum 4 άτομα.

Κάθε μέρα χωρίς κράτηση στις 13.30 , ένα εύκολο πρόγραμμα με ερωταπαντήσεις, δοκιμές 3 ελαιολάδων και επιδόρπιο.

Τετάρτη και Παρασκευή στις 20.30, δείπνο γευσιγνωσίας (με κράτηση) 4 πιάτων συνοδεία 4 επιλεγμένων κρασιών (λευκών και κόκκινου) του Κτήματος Γεροβασιλείου ή αντίστοιχα ποτήρια της μπίρας Νήσος. Διάρκεια 2½ ώρες, 55 ευρώ το άτομο/minimum 4 άτομα.

Τηλεφωνικό κέντρο κρατήσεων Yoleni's: 212-22.23.622

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή