Γιλντιρίμ: Οι Ελληνοκύπριοι «έβαλαν φρένο» στις συνομιλίες χωρίς λόγο

Γιλντιρίμ: Οι Ελληνοκύπριοι «έβαλαν φρένο» στις συνομιλίες χωρίς λόγο

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ κατηγόρησε την κυπριακή κυβέρνηση ότι έβαλε φρένο στις συνομιλίες επανένωσης για την Κύπρο «χωρίς λόγο», μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη , Μουσταφά Ακιντζί στη Λευκωσία την Πέμπτη ο Γιλντιρίμ σχολίασε ότι η πορεία των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων είναι «μη βιώσιμη».

«Είναι απαράδεκτο και επίσης μη βιώσιμο η τουρκική πλευρά και η διεθνής κοινότητα εμποδίσθηκαν χωρίς λόγο», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Τον περασμένο μήνα, αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή, το κυπριακό κοινοβούλιο ψήφισε την θέσπιση ετήσιου σχολικού εορτασού για το δημοψήφισμα του 1950 με το οποίο οι Ελληνοκύπριοι είχα υπερψηφίσει το αίτημα της Ένωσης με την Ελλάδα.

Το συγκεριμένο ζήτημα προκάλεσε την παύση των διαπραγματεύσεων και νέες εντάσεις μεταξύ τουρκοκυπριακής και ελληνοκυπριακής πλευράς.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή