Βενετία by locals

5' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απολαύστε θέα για λίγους και τυχερούς, αγοράστε αυθεντικές δαντέλες στο Μπουράνο, δοκιμάστε βενετσιάνικα μεζεδάκια στο Μέστρε και γευτείτε ιταλική πίτσα με τους πιο ευφάνταστους συνδυασμούς υλικών στην ωραιότερη πλατεία της πόλης.

Μπουράνο

Καθημερινά

Ημερήσια κάρτα water bus: 20 ευρώ

Το Μπουράνο είναι από τα πιο γραφικά νησιά της Βενετίας, διάσημο για τα χρωματιστά σπίτια του και τις δαντέλες. Μια βόλτα στα φωτεινά δρομάκια του θα σας φτιάξει τη διάθεση, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά γυναίκες να δουλεύουν στο χέρι τις περίφημες δαντέλες Μπουράνο. Αν πεινάσετε, δοκιμάστε τα πιο φημισμένα μπισκότα της Βενετίας, τα βουτυρένια Bussolà, με το χαρακτηριστικό σχήμα που παραπέμπει στο γράμμα S, τα οποία θα σας πρότεινα να αγοράσετε από το Panificio Pasticceria Costantini. Επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Μαρτίνου, για να δείτε από κοντά τη «Σταύρωση» του Βενετσιάνου ζωγράφου Τζιανμπατίστα Τιέπολο. 

– ENRICA PRESSANTO


Αγιος Λάζαρος των Αρμενίων 

Ιsola di San Lazzaro degli Armeni

Καθημερινά 15.25-17.25

Είσοδος: 6 ευρώ

Το αρμένικο Μοναστήρι του Αγίου Λαζάρου έχει δώσει την ονομασία του σε αυτό το νησί της βενετσιάνικης λιμνοθάλασσας, το οποίο ανήκει στους μοναχούς. Για τον λόγο αυτόν μπορείτε να το επισκεφτείτε μόνο αν ακολουθήσετε την οργανωμένη ξενάγηση που προσφέρεται στον χώρο, παίρνοντας το φέρι που αναχωρεί από τη Βενετία καθημερινά στις 15.25. Η εκκλησία είναι πανέμορφη, το ίδιο και οι βιβλιοθήκες του μοναστηριού. Ως πιο μαγευτική στιγμή εδώ ξεχωρίζω την ώρα του δειλινού, καθώς ο ήλιος βυθίζεται στη λιμνοθάλασσα και στο βάθος διακρίνεται το καμπαναριό του Αγίου Μάρκου. 

– ENRICA PRESSANTO


Torrefazione Cannaregio

Rio Terrà San Leonardo, Cannaregio 1337

Τηλ. +39 041-716371

Δευτέρα-Σάββατο 07.00-19.30, Κυριακή 09.30-13.00 και 14.00-18.00

Εσπρέσο: 0,90 ευρώ

Δεν μπορώ να ξεκινήσω την ημέρα μου χωρίς μια γερή δόση καφεΐνης. Ευτυχώς, στον δρόμο μου για το πανεπιστήμιο υπάρχει το Torrefazione Cannaregio. Στον χώρο με τη ρετρό διάθεση και διακόσμηση δεσπόζουν τα τεράστια σακιά με τους εκλεκτούς κόκκους και τις premium ποικιλίες από όλο τον κόσμο. Το άρωμα του φρεσκοκομμένου καφέ, που καβουρντίζεται εδώ καθημερινά από το 1939, είναι απλώς μεθυστικό. Aν προμηθευτείτε την κάρτα μέλους, με 8,20 ευρώ θα αγοράσετε 10 καφέδες. Συμφέρει. 

– ANNAMARIA BERGAMO


Ai Tre Archi

Cannaregio 552/553

Τηλ. +39 041-716438

Καθημερινά 11.45-15.00 και 18.30-23.30

Πίτσα: 7,50 ευρώ

Αν ψάχνετε για ένα καλό εστιατόριο με θέα στα κανάλια για να περάσετε μια όμορφη βραδιά, σας προτείνω ανεπιφύλακτα το Ai Tre Archi. Μπορείτε να καθίσετε μέσα ή έξω και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα με φόντο τη γέφυρα Tre Archi. Στο μενού θα βρείτε την πιο νόστιμη πίτσα της πόλης, ψημένη σε ξυλόφουρνο, με εκλεκτά υλικά, αλλά και εξαιρετικό ψάρι. Το προσωπικό είναι ευχάριστο και με μοναδική αίσθηση του χιούμορ. 

– ANNAMARIA BERGAMO


Caffeè Rosso

Dorsoduro 2963

Τηλ. +39 041-5287998

Δευτέρα-Σάββατο 07.00-01.00

Spritz: 2,50 ευρώ

Είναι αδύνατον να βρεθείτε στην πολύβουη πλατεία Campo Santa Margherita και να μην πιείτε ένα ποτό στο Caffè Rosso ή Il Rosso για τους γνώστες. Ιστορικό μπαρ της πόλης, υποδέχτηκε τους πρώτους θαμώνες του στα τέλη του 19ου αιώνα και υπήρξε κλασικό σημείο συνάντησης των ντόπιων, που εμπλέκονταν σε πολύωρες ζωηρές συζητήσεις για την πολιτική και τα γεγονότα στη λιμνοθάλασσα. Λόγω του περιορισμένου του χώρου, είναι πιο δημοφιλές τους ζεστούς μήνες, οπότε όλοι κάθονται στα έξω τραπέζια. 

– NICOLETTA BORTOLUZZI


La Vite Rossa

Via Bembo, 34, 30172 Mestre

Τηλ. +39 041-5314421

Δευτέρα 10.00-15.00, Τρίτη-Σάββατο 10.00-23.00, Κυριακή 11.00-15.00

Πρώτο πιάτο: 10 ευρώ

Καλό κρασί και βενετσιάνικα «μεζεδάκια» (cicchetti) σε αφθονία. Το εστιατόριο Vite Rossa βρίσκεται στο Μέστρε και θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των cicchetti: ψάρι, κεφτεδάκια, τηγανητές λιχουδιές αλλά και vegetarian σνακ. Η ιδέα εδώ είναι ότι παραγγέλνεις διάφορα «στη μέση» και χορταίνεις τρώγοντας λίγο απ’ όλα. Το μέρος είναι φιλικό και αποπνέει οικειότητα. Προνοήστε για την κράτησή σας, γιατί δεν έχει πολλά τραπέζια. 

– NICOLETTA BORTOLUZZI


Birraria La Corte

Campo San Polo 2168

Τηλ. +39 041-2750570

Καθημερινά 10.00-00.00

Στο Campo San Polo, μία από τις ωραιότερες πλατείες της Βενετίας, στον χώρο όπου κάποτε λειτουργούσε το πρώτο εργοστάσιο μπίρας της Ιταλίας, υπάρχει σήμερα η μπιραρία και πιτσαρία La Corte. Το μενού, εκτός από τις κλασικές συνταγές, περιλαμβάνει και πίτσες με ευφάνταστους συνδυασμούς ποιοτικών υλικών εποχής – έχω δοκιμάσει με λιαστή ντομάτα, ρικότα και κολοκυθανθούς και μου άρεσε πολύ. Πολύ καλό είναι επίσης το vegan μπέργκερ. Καθίστε μέσα ή έξω και συνοδεύστε την παραγγελία σας με μία από τις πολλές μπίρες που θα βρείτε στον κατάλογο.

– ALESSANDRA BELLOMO


Ikona

Campo di Ghetto Nuovo 2909

Τηλ. +39 041-5289387

Κυριακή-Παρασκευή 11.00-19.00

Δωρεάν

Γκαλερί που ειδικεύεται στη φωτογραφία, σε έναν χώρο στο κέντρο της πόλης που μοιάζει κυριολεκτικά λαξεμένος μέσα στην πέτρα. Παρότι μικρές, οι εκθέσεις που φιλοξενούνται είναι άριστα επιμελημένες και απόλυτα αντιπροσωπευτικές των καλλιτεχνών που παρουσιάζουν. Η Ikona θεωρείται σταθμός στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και το οφείλει στην ιδρύτριά της, τη Zina Kraus: υπήρξε η πρώτη γκαλερί στην Ιταλία που σύστησε στο κοινό τη δουλειά φωτογράφων παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Helmut Newton και η Berenice Abbot.

– ALESSANDRA BELLOMO


Scala Contarini del Bovolo

San Marco 4297A

Τρίτη-Κυριακή 10.00-13.30 και 14.00-18.00

Εισιτήριο: 5 ευρώ

Ενα άγνωστο αρχιτεκτονικό διαμάντι κοντά στο διάσημο Ριάλτο, που κόβει την ανάσα. Ο κυλινδρικός πύργος της Scala Contarini del Bovolo είναι ένα εξωτερικό σπειροειδές κλιμακοστάσιο στο ομώνυμο βενετσιάνικο παλάτι, που συνδυάζει τα γοτθικά, αναγεννησιακά, ενετικά και βυζαντινά στοιχεία και καταλήγει σε μια βεράντα από την οποία θα απολαύσετε εκπληκτική θέα στην πόλη. Κρυμμένος καθώς είναι σε ένα αδιέξοδο στενό, σας περιμένει να τον ανακαλύψετε.

– STACY GIBBONI


Venice Jazz Club

Dorsoduro 3102

Τηλ. +39 340-1504985

Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή-Σάββατο 19.00-23.00

Είσοδος και πρώτο ποτό: 20 ευρώ

Πριν από περίπου μία δεκαετία, δύο ντόπιοι μουσικοί μετέτρεψαν μια ντίσκο σε αυτό το ιδιαίτερο τζαζ κλαμπ κοντά στη δημοφιλή πλατεία Campo Santa Margherita. Οι συναυλίες ξεκινούν στις 21.00 και η προσέλευση των θεατών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 20.45. Πάρτε το ποτό σας, καθίστε και αφεθείτε στη μαγεία της μουσικής ακρόασης – ο χώρος δεν προσφέρεται για χορό. Τα βράδια της Τρίτης και της Παρασκευής φιλοξενούνται μπάντες λάτιν τζαζ. Ο άντρας που θα σας υποδεχτεί στην είσοδο και θα σας πάρει παραγγελία είναι ο ιδιοκτήτης, Federico Nalesso.

– STACY GIBBONI

Tο Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με up-to-date tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή