Τσαβούσογλου: Εθνική συνεννόηση με τα κόμματα για το Αιγαίο, μετά το δημοψήφισμα

Τσαβούσογλου: Εθνική συνεννόηση με τα κόμματα για το Αιγαίο, μετά το δημοψήφισμα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για συνάντηση της τουρκικής κυβέρνησης με τα άλλα κόμματα, μετά από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, προκειμένου να αναζητηθεί μία ενιαία στάση από την πλευρά της Αγκυρας στα ζητήματα που σχετίζονται με την Ελλάδα και το Αιγαίο, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ο κ. Τσαβούσογλου χαρακτήρισε «εθνική υπόθεση» για την Τουρκία τα εν λόγω θέματα, ενώ εκτόξευσε «πυρά» και κατά του Ελληνα υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου, κάνοντας λόγο για «απρόσεκτες δηλώσεις».

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, σημείωσε πως η ένταση αποκλιμακώθηκε μόνο όταν παρενέβη ο Ελληνας πρωθυπουργός, κάνοντας συστάσεις τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για τις «εχθρικές του αναφορές του εναντίον της Τουρκίας».

Τόνισε επίσης ότι οι δύο χώρες συνεχίζουν τις διερευνητικές συνομιλίες για να καταγραφούν οι διαφορές τους στο Αιγαίο, καθώς και οι τρόποι επίλυσής τους.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη, με ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ εγκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για «άγνοια διεθνούς δικαίου», με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του από την Ψέριμο, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή