«Λευκή πετσέτα» στο Κάουνας ο Παναθηναϊκός

«Λευκή πετσέτα» στο Κάουνας ο Παναθηναϊκός

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ίδια προβληματική εικόνα του Παναθηναϊκού Superfoods στο Κάουνας και η ενδέκατη εκτός έδρας ήττα από την Ζαλγκίρις (64-58), στην 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, αφενός θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την πρόκρισή του στα πλέι οφ και αφετέρου αποδεικνύουν περίτρανα ότι αντί βελτίωσης υπάρχει συνεχόμενη επιδείνωση της απόδοσής του. Στους 4 μήνες παραμονής του Πασκουάλ στον πάγκο του, ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να έχει αρχές και σταθερές στο παιχνίδι του. Στην έδρα της Ζαλγκίρις, έκανε καλύτερη αρχή στο παιχνίδι του, σε αντίθεση μ’ άλλους αγώνες, αλλά «χάθηκε» στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομαδικότητα της φτωχότερης Ζαλγκίρις επικράτησε των ακριβών και ποιοτικότερων μονάδων του Παναθηναϊκού, του οποίου η ομοιογένεια όχι μόνο δεν αυξήθηκε, αλλά παραμένει άγνωστη έννοια και η αποκλειστική ευθύνη ανήκει στον πάγκο του. Ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλεύθηκε βαθμολογικά την ήττα της Φενέρμπαχτσε, αλλά το μέγα ζητούμενο που έχει δημιουργήσει, ενόψει των πλέι οφ και παίζοντας με μειονέκτημα έδρας, είναι η ανικανότητά του να επιστρέψει, έστω μία φορά, με χαμόγελα στην Αθήνα…

Oι «πράσινοι» ήταν οριακά καλύτεροι από τη Ζαλγκίρις στο πρώτο ημίχρονο (19-31) και το χαμηλό σκορ των γηπεδούχων είχε κυριότερη αιτία τη μεγάλη αστοχία τους. Η λιθουανική ομάδα αντέδρασε και μείωσε σε 19-27, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα.

Με τον Καλάθη να διατηρεί τον χαρακτηρισμό του πιο αστάθμητου παίκτη και τους Αμερικανούς παίκτες του να προσπαθούν να γίνουν οι… «σωτήρες» του «τριφυλλιού» με ανεπιτυχείς πρωτοβουλίες, η Ζαλγκίρις επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης. Η ισοφάριση (45-45 στο 33΄) ήταν προβλεπόμενη, γιατί ο Παναθηναϊκός έπαιξε με υψηλό ρίσκο των περιφερειακών σουτ που ήταν άστοχα (3/18 τρίποντα), δεν απείλησε εντός της λιθουανικής ρακέτας και δεν άλλαξε την κακή συνήθεια πελαγοδρόμησης που έχει παρουσιάσει στα τελευταία λεπτά των εκτός έδρας αγώνων του.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 6 (2 τρίπ., 9 ασ.), Λεκαβίτσιους, Βέστερμαν 14 (2), Σεϊμπούτις, Μότουμ 10 (1), Γιανκούνας 11 (8 ριμπ.), Γιαφτόκας, Μιλάκνις 13 (3), Λίμα, Καβαλιάουσκας 4, Ουλανόβας 5 (1).

ΠΑΟ: Σίνγκλετον 11 (1), Νίκολς 4, Ρίβερς 7 (1), Τζέιμς, Φώτσης 2, Παππάς 13, Φελντέιν 7 (1), Γκάμπριελ 2, Μπουρούσης 10, Καλάθης 2.

• Οσο περισσότερες νίκες πετύχει, μέχρι την ολοκλήρωση των 30 αγωνιστικών και χωρίς να ασχολείται με τον αντίπαλο που θα έχει στα πλέι οφ, όπως δηλώνει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, είναι ο στόχος του Ολυμπιακού στα έξι τελευταία παιχνίδια που θα δώσει στη διοργάνωση. Οι «ερυθρόλευκοι» (17 νίκες – 7 ήττες), που έχουν «δέσει» το πλεονέκτημα έδρας και απομένει να οριστικοποιηθεί η θέση που θα καταλάβουν, υποδέχονται σήμερα στο ΣΕΦ (21.45) την Νταρουσάφακα (12 νίκες – 12 ήττες), η οποία έχει πολλές πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ. Στη διάθεσή του θα έχει τον Βασίλη Σπανούλη, ύστερα από έναν μήνα απουσίας, καθώς και τον Κώστα Παπανικολάου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή