«Βεντέτα» αγροτών της Κρήτης με ΣΥΡΙΖΑ

«Βεντέτα» αγροτών της Κρήτης με ΣΥΡΙΖΑ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέρμα οι τσικουδιές, οι μαντινάδες και τα κεράσματα για τους πολιτικούς στη Μεγαλόνησο. «Οποιοι πατήσουν το πόδι τους στην Κρήτη θα έχουν την υποδοχή που είχαμε και εμείς στην Αθήνα», διαμηνύει μετά το «ναυάγιο» της Τρίτης ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτών Γιώργος Ντισπυράκης. «Αναφερόμαστε ειδικά στους πολιτικούς που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ», διευκρινίζει στην «Κ» ο αγροτοσυνδικαλιστής από το Τυμπάκι.

Οι ρίζες της ιδιότυπης βεντέτας βρίσκονται, σύμφωνα με πολλούς, σε μια επεισοδιακή συνάντηση που είχε τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρωθυπουργός με τους παραγωγικούς φορείς στη Μεσσαρά Κρήτης. «Δεν θα μείνουν τα τηλεοπτικά συνεργεία στην αίθουσα για να μπορείτε εσείς να κάνετε θέατρο», είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους αγρότες, που του το κράτησαν μάλλον «μανιάτικο». Εξ ου και χθες κατά τις διαπραγματεύσεις δέχθηκαν να μειώσουν το πλήθος των αντιπροσώπων τους, υπό τον όρο όμως τα ΜΜΕ να είναι «αυτόπτες μάρτυρες», κάτι που απέρριψε το υπουργείο. Ωστόσο, ο κ. Ντισπυράκης ισχυρίζεται ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό, «ο Τσίπρας, σε σχέση με άλλους πρωθυπουργούς, τουλάχιστον σημείωνε», λέει υπομειδιώντας. «Ούτως ή άλλως, βέβαια, η δυσαρέσκεια του κόσμου είναι τέτοια, που έχουν πάψει να κυκλοφορούν οι πολιτικοί όλων των κομμάτων, ακόμη και όσοι κατάγονται από εδώ», υποστηρίζει ο 49χρονος αγρότης. Και για του λόγου το αληθές, εξομολογείται ένα δικό του παράπονο.

«Επιλέξαμε την 8η Μαρτίου για να τιμήσουμε τη μνήμη του ήρωα μας Μαρίνου Αντύπα», απαντάει ο Ντισπυράκης στο εύλογο ερώτημα γιατί επέμειναν να κάνουν μεμονωμένα συλλαλητήριο τρεις εβδομάδες μετά τη λήξη των αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα. «Εχουμε δουλειά στα χωράφια και στα θερμοκήπια όλο τον χρόνο, δεν διαθέτουμε το κενό των αγροτών του κάμπου», συμπληρώνει, αν και, όπως ισχυρίζεται, «είχαμε στο πλευρό μας πολλούς συναδέλφους από την ηπειρωτική Ελλάδα, συνολικά κατεβήκαμε 45 αγροτικοί σύλλογοι». Από το «στρατόπεδο» Μπούτα ο 49χρονος παίρνει αποστάσεις, «εμείς δεν λαμβάνουμε άνωθεν εντολές, αποφασίζουμε με συλλογικές διαδικασίες». Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο, «ήταν η πρώτη φορά που καταφέραμε να μονιάσουμε μεταξύ μας, τουλάχιστον στην Κρήτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή