Επίθεση Στ. Θεοδωράκη για το ασφαλιστικό

Επίθεση Στ. Θεοδωράκη για το ασφαλιστικό

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλή επίθεση στον κ. Γ. Κατρούγκαλο και τη διάδοχό του Εφη Αχτσιόγλου εξαπέλυσε χθες ο Στ. Θεοδωράκης καταλογίζοντάς τους πρωτοφανή προχειρότητα στις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού, που ήδη έχουν επιφέρει τεράστιες συνέπειες στην οικονομία.

«Πριν από ένα χρόνο ο κ. Κατρούγκαλος με το γνωστό αλαζονικό ύφος του θεωρούσε ότι λύνει το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και αφού κατήγγειλε ότι ήδη αποδείχθηκε ότι «το νέο σύστημα οδήγησε σε αύξηση των εισφορών, σε διαγενεακή ανισότητα εις βάρος των νέων και σε μαζικό κλείσιμο βιβλίων των ελεύθερων επαγγελματιών», επικαλείται ως απόδειξη της προχειρότητας Κατρούγκαλου το γεγονός ότι η κυρία Αχτσιόγλου ξήλωσε αυτά που εκείνος θεσμοθέτησε πριν από λίγους μήνες, θυμίζοντας ότι υπήρξε η στενότερη συνεργάτις του.

Αφορμή για την κριτική αποτέλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Κ» το οποίο ο επικεφαλής του Ποταμιού επικαλείται ως το απόλυτο πειστήριο της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης στις παρεμβάσεις της στο ασφαλιστικό.

Εισφορές

«Τα στοιχεία που δημοσιεύει η “Καθημερινή” δείχνουν ότι απαιτούνται πλέον οι ασφαλιστικές εισφορές 10 εργαζομένων για να πληρωθεί μία σύνταξη, ενώ πριν από την κρίση χρειάζονταν οι εισφορές 4 τεσσάρων. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όχι μόνον ακολουθούν λάθος δρόμο, αλλά δεν μπορούν να εφαρμόσουν ούτε καν αυτό που ψήφισαν», επισήμανε ο κ. Στ. Θεοδωράκης και επέκρινε τους αρμόδιους υπουργούς και για το χάος που έχουν δημιουργήσει στον υπολογισμό των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή