Συνάντηση Τσίπρα – Αναστασιάδη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής

Συνάντηση Τσίπρα – Αναστασιάδη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει αυτή την ώρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή Κύπρου» επικαλούμενη δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο κρατικό ραδιόφωνο, αποκλειστικό θέμα συζήτησης είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα γίνει λεπτομερής ενημέρωση του Έλληνα πρωθυπουργού μετά την αποχώρηση Ακιντζί από το τραπέζι των συνομιλιών. Μέσα στο πλαίσιο της συζήτησης, ανέφερε, ενδεχομένως να υπάρξουν αποφάσεις για το πως προχωρά η όλη διαδικασία.

Πάντως, τα μηνύματα που φτάνουν από τους ηγέτες των κρατών μελών είναι ότι μέχρι και την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Τουρκία, δεν θα πρέπει να αναμένεται οποιαδήποτε εξέλιξη στο Κυπριακό.

Ωστόσο, σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης θα πρέπει να υπάρξει επανέναρξη το συντομότερο, όχι μόνο για θέμα συντήρησης της διαδικασίας αλλά και για ανταλλαγή απόψεων επί συγκεκριμένων θεμάτων. Τόνισε παράλληλα ότι η απουσία διαλόγου για τόσο χρονικό διάστημα δεν βοηθά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή