Ερχονται όσοι δεν ήρθαν… στην ώρα τους

Ερχονται όσοι δεν ήρθαν… στην ώρα τους

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι βρέθηκαν εκείνη τη μέρα, στα τέλη Ιουνίου του 2009, στο Terra Vibe της Μαλακάσας έμαθαν μια για πάντα τι θα πει καλοκαιρινή νεροποντή. Ηταν τότε που το, κατά τα άλλα φιλόξενο, πλάτωμα μπροστά από την κεντρική σκηνή του συναυλιακού χώρου μετατράπηκε σε κανονική λίμνη, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί μία από τις πιο πολυαναμενόμενες συναυλίες της τελευταίας δεκαετίας. Οκτώ χρόνια αργότερα, οι Killers, οι οποίοι δεν κατάφεραν τότε να παίξουν στο Rockwave Festival, επιστρέφουν αυτήν τη φορά για χάρη του Eject στις 24 Ιουνίου, στην πλατεία Νερού. Η εμφάνισή τους εντάσσεται σε ένα καλοκαιρινό συναυλιακό καλεντάρι γεμάτο με αγάπες από τα παλιά.

Πριν από τις πολλές ζέστες, ωστόσο, υπάρχει ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού στην… εξοχή: στις 17/5 οι σπουδαίοι Depeche Mode, των οποίων επίσης είχε ακυρωθεί η εμφάνιση το 2009 (αλλά αυτούς τους έχουμε ξαναδεί), έρχονται στη Μαλακάσα στο πλαίσιο της «Global Spirit» περιοδείας τους. Το ομώνυμο άλμπουμ τους, το οποίο σε μεγάλο βαθμό θα παρουσιάσουν λάιβ, κυκλοφορεί στις 17 Μαρτίου, με τα πρώτα δείγματα («Where’s the Revolution») να στοχεύουν θεματικά την πολιτική απάθεια του 21ου αιώνα.

Και πάμε στο Rockwave. Το παλιότερο μεγάλο μουσικό φεστιβάλ γυρίζει φέτος στην παραδοσιακή μορφή του, με τις δύο συνεχόμενες μέρες συναυλιών, 1 και 2 Ιουλίου. Την πρώτη από αυτές στη σκηνή του Terra Vibe ανεβαίνουν οι Placebo, σε μια επετειακή εμφάνιση, μιας και φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη δημιουργία του λονδρέζικου συγκροτήματος. Την ίδια μέρα θα δούμε ακόμη τον επίσης αγαπημένο Sivert Hoyem και τους Cigarettes after Sex. Οσο για την επομένη, αυτή συνιστά επιστροφή… στην εφηβεία· οι Εvanescence, η μπάντα της Amy Lee που κατέκτησε τον κόσμο στις αρχές της δεύτερης χιλιετίας, έχει επανενωθεί συναυλιακά και μία από τις στάσεις της θα είναι στην Αθήνα. Μαζί τους και οι «κλασικοί» πια Paradise Lost.

Και από το βουνό κατηφορίζουμε στη θάλασσα και συγκεκριμένα στην Πλατεία Νερού του Φαλήρου. Στο επίκεντρο φυσικά το Eject Festival, το οποίο, πλην των Killers που αναφέραμε στην αρχή, φέρνει φέτος (14/7) επιπλέον δύο βρετανικές μπάντες με τρανταχτή δυναμική και ζηλευτή ιστορία αντίστοιχα. Οι Kasabian δεν χρειάζονται περισσότερες συστάσεις. Εν τω μεταξύ, βρισκόμαστε σε αναμονή και του δικού τους καινούργιου άλμπουμ, το οποίο θα είναι το 6ο της καριέρας τους. Από την άλλη, στο «Νερό» θα βρεθούν –20 χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή τους στην Ελλάδα– και οι Jesus and Mary Chain, γκρουπ το οποίο έχει επηρεάσει όσο λίγα τον σύγχρονο βρετανικό indie ήχο.

Πέραν των παραπάνω ροκ επιλογών, το καλοκαίρι είναι ενδιαφέρον και για τους φίλους της ηλεκτρονικής/dance μουσικής. Γι’ αυτό φροντίζει το Release Athens, το πιο νέο από τα μουσικά φεστιβάλ της πόλης. H αρχή γίνεται στις 2 Ιουνίου (πάντα στην Πλατεία Νερού) με τους Νορβηγούς μετρ της electronica Royksopp να καταλαμβάνουν τη σκηνή, παρέα με τους ταχύτατα ανερχόμενους Moderat. Συνέχεια στο διήμερο 16-17 Ιουνίου: αρχικά με τους βασιλιάδες της nu-jazz και του trip hop Thievery Corporation και την επομένη με τους περίφημους Jamiroquai. O ιδιοφυής Τζέι Κέι έρχεται επί της ουσίας για πρώτη φορά σε κάποια σκηνή της χώρας μας και οι πιθανότητες για ένα τεράστιο πάρτι είναι παραπάνω από σοβαρές…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή