«Μύθος ότι οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο» λέει ο Δημήτρης Βίτσας

«Μύθος ότι οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο» λέει ο Δημήτρης Βίτσας

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα απαντάμε στην τουρκική προκλητικότητα, έχοντας πληροφορίες για πολλά πράγματα και έχοντας και σενάρια για όλες τις καταστάσεις, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Είναι μακριά από την πραγματικότητα ότι οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο. Δεν είναι εύκολο από την τουρκική πλευρά να πάρουν την πρωτοβουλία για εσωτερικούς λόγους ή λόγους που αφορούν τα ανατολικά τους σύνορα και να δημιουργήσουν θερμό επεισόδιο αλλά από τη πλευρά μας παίρνουμε τα μέτρα μας» επανέλαβε ο ίδιος.

Παρατήρησε δε ότι «η Τουρκία έχει πολλά προβλήματα και στα νότια σύνορά της και στα ανατολικά της σύνορα και εξαιρετικές πιέσεις στο εσωτερικό της και ένας ιστορικός τρόπος αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης είναι η εξαγωγή». Όσον αφορά στο ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στην Κύπρο το καλοκαίρι ο κ. Βίτσας σχολίασε ότι «εγώ δεν έχω τέτοια πληροφορία, αυτά δεν είναι ζητήματα δημόσιας συζήτησης».

Ο κ. Βίτσας κάλεσε τους συμμάχους και κυρίως τους Ευρωπαίους να κατανοήσουν ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης. Όσο ταχύτερα κατανοήσουν το πρόβλημα και με πολιτικό και διπλωματικό τρόπο φροντίσουν να πέσει η ένταση, τόσο το καλύτερο για όλους, πρόσθεσε. Όσον αφορά στα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας παρατήρησε ότι τα νούμερα που ακούγονται ή γράφονται είναι εξωφρενικά. Να προσθέσω είπε, ότι «και ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας ποτέ δεν έχει μιλήσει για αγορά μαχητικών αεροπλάνων. Είναι άλλο πράγμα το τι θέλεις πιθανά και άλλο τι μπορείς να κάνεις. Στην ουσία μιλάμε για την αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών μας αεροπλάνων με αποπληρωμή σε βάθος μιας δεκαετίας μέσα σε ένα συγκεκριμένο δημοσιονομικό πλαίσιο που αυτή τη στιγμή επιβάλλεται».

«Θέλει μια προσοχή γιατί όταν γίνεται μια δημόσια συζήτηση και λες θα κάνω αυτό θα κάνω εκείνο στην ουσία δημοσιοποιείς όλες τις αμυντικές σου δυνατότητες» σχολίασε και ανέφερε για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που αφορά τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, ότι «ήταν πολύ ωφέλιμη, για την εικόνα, σε σχέση με την Ελλάδα, που διαμορφώνεται σε διεθνές πλαίσιο, παρά για την Τουρκία». Τέλος, για το αν υπάρχει διαφορά απόψεων με τον ΥΕΘΑ απάντησε ότι «εγώ θα έλεγα ότι έχουμε μια διαφορά στιλ, τρόπου έκφρασης, με μια έννοια λειτουργούμε συμπληρωματικά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή