ΕΛΛΑΔΑ

«Νόμιμη η σημερινή διοίκηση» η απάντηση του υπ. Υγείας

ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

«Δεν επηρεάζεται το σημερινό διοικητικό status στα νοσοκομεία», απαντάει το υπουργείο Υγείας σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε ως παράνομες τις υπουργικές αποφάσεις απομάκρυνσης 10 διοικητών νοσοκομείων τον Δεκέμβριο 2015. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η θητεία αυτών των διοικητών έχει λήξει εδώ και καιρό και στη θέση τους έχουν τοποθετηθεί με απολύτως διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία που κράτησε μήνες οι νέοι διοικητές.

«Τα νοσοκομεία έχουν νόμιμη διοίκηση, οι διοικητές και τα μέλη του Δ.Σ. συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους, το σύστημα έχει σταθεροποιηθεί και ενισχύεται συστηματικά (...)», τονίζει το υπουργείο Υγείας και συνεχίζει: «Οσοι επενδύουν στην κατάρρευση του ΕΣΥ και στην υπονόμευση της προσπάθειας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, μέσω δικαστικών προσφυγών, θα διαψευστούν για άλλη μία φορά». Το υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι για πρώτη φορά εφήρμοσε τον νόμο για την αξιολόγηση, επιλέγοντας να διατηρήσει στη θέση τους το 15% των διοικητών, και υπενθυμίζει ότι οι εν λόγω διοικητές διορίστηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά από μια λίστα ονομάτων με αλφαβητική σειρά. Στο ίδιο πλαίσιο, σχολίασε τις αποφάσεις του ΣτΕ μέσω του Facebook ο αναπλ. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος αφήνει αιχμές κατά του ανώτατου δικαστηρίου με τη φράση «Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ΣτΕ και την απόφασή του...».

Στον απόηχο των αποφάσεων του ΣτΕ και της αντίδρασης του κ. Πολάκη, ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ., βουλευτής Βασίλης Οικονόμου δήλωσε ότι «ο κ. Τσίπρας και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποδεικνύουν άλλη μία φορά ότι κυβερνούν με καθεστωτικές πρακτικές. Προχωρούν σε διώξεις και ποδοπατούν αποφάσεις της Δικαιοσύνης». Και συνέχισε: «Η απόφαση της Δικαιοσύνης αποτελεί ένα ηχηρό ράπισμα στην ωμή παρέμβαση που διέπραξαν οι κ. Ξανθός και Πολάκης, θέλοντας να χτίσουν ένα κομματικό παραμάγαζο και να εξαπολύσουν πογκρόμ διώξεων σε όσα στελέχη των νοσοκομείων δεν τους ήταν αρεστά».

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για το κόστος για το ελληνικό Δημόσιο των παράνομων καρατομήσεων διοικητών νοσοκομείων κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Λάρισας Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, που χαρακτηρίζει προσχηματική την αξιολόγηση των πρώην διοικητών.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ