«Πράσινο» άλμα προόδου από την Toyota

«Πράσινο» άλμα προόδου από την Toyota

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Το νέο Prius Plug-in Hybrid συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της 4ης γενιάς Prius. Bασίζεται στην πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture) με κορυφαία αυτονομία στο πλήρως ηλεκτρικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα αποτελεί τη βιτρίνα καινοτόμων τεχνολογιών.

Η Toyota ήταν η πρώτη εταιρεία που προσέφερε στον κόσμο την τεχνολογία PHV (Plug-in Hybrid Vehicle). Σήμερα, με το λανσάρισμα της δεύτερης γενιάς Prius Plug-in Hybrid κάνει το επόμενο βήμα για την επίτευξη του στόχου μείωσης εκπομπών CO2 από ολόκληρο τον στόλο της κατά 90% έως το 2050 με τη χρήση τεχνολογιών HV (Hybrid Vehicle) PHV, EV (Electric Vehicle) και FCV (Fuel Cell Vehicle).

Προσφέρει πολυάριθμες προηγμένες τεχνολογικές καινοτομίες, ανάμεσα στις οποίες δύο πρωτιές για την Toyota –σύστημα θέρμανσης μπαταρίας και σύστημα ηλεκτροκίνησης Dual Motor– και δύο παγκόσμιες πρωτιές – ένα φωτοβολταϊκό σύστημα οροφής που αυξάνει την ηλεκτρική αυτονομία και κλιματισμό με αντλία θερμότητας ψεκασμού αερίου.

Επιδόσεις και στυλ

Με ηλεκτρική αυτονομία που έχει υπερδιπλασιαστεί, πάνω από 50 km, και τελική ταχύτητα EV αυξημένη από 85 σε 135 km/h, το νέο Prius Plug-in Hybrid αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο άλμα προόδου σε απόδοση, επιδόσεις, καινοτομία και στυλ, υπηρετώντας πιστά τον στόχο της Toyota για τη δημιουργία του απόλυτου οικολογικού αυτοκινήτου. Σχεδιαστικά, το νέο Prius έρχεται με πιο προχωρημένο design και πιο αεροδυναμικό στυλ, κάτι που μεταφράζεται σε 0,25 Cd συντελεστή οπισθέλκουσας. Επίσης, το φρέσκο look oλοκληρώνουν τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα LED και δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών.

Το εσωτερικό είναι σαφώς ευρύχωρο για τους επιβάτες που θέλει να μεταφέρει, ενώ διαθέτει υψηλής ποιότητας υλικά και προηγμένα συστήματα. Η μεγάλη οθόνη 8 ιντσών που χρησιμοποιείται για ενημέρωση και ψυχαγωγία ξεχωρίζει στο ταμπλό του ιαπωνικού μοντέλου, καθώς και οι δύο αποκλειστικές οθόνες οργάνων 4,2 TFT για το PHV. Μεταξύ πολλών προηγμένων συστημάτων είναι και το διζωνικό σύστημα κλιματισμού S-Flow, που ελέγχει τους αεραγωγούς σε σχέση με τα κατειλημμένα καθίσματα της καμπίνας, και το Adaptive Headlamp System (AHS) για τη βέλτιστη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες οδήγησης. Τέλος, το αναβαθμισμένο σύστημα Toyota Safety Sense περιλαμβάνει Pre-Collision Safety με αναγνώριση πεζών, και Full-speed Adaptive Cruise Control.

Το νέο Toyota Prius θα έρθει στην ελληνική αγορά στα τέλη Μαΐου και η τιμή του θα κυμαίνεται στις 37.000-40.000 ευρώ.

Βραβείο για το νέο Peugeot 3008

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ανακοινώθηκε πως το νέο Peugeot 3008 με 319 βαθμούς βραβεύθηκε με τον τίτλο «Car of the Year 2017». Μία επιτροπή από 58 Ευρωπαίους δημοσιογράφους αξιολόγησε τη σχεδίαση του αμαξώματος, τον μοντέρνο διάκοσμο και όλα τα προτερήματα του νέου 308, το οποίο ως μοντέλο προσθέτει τη 12η διάκριση στην τωρινή του γενιά και συνολικά τον 5η τίτλο για τη γαλλική μάρκα στον θεσμό του COTY.

Η διάκριση του «Car of the Year 2017» επιβεβαιώνει την αξία του νέου Peugeot 3008, ενός οικογενειακού SUV με ξεχωριστό ντιζάιν που πρωταγωνιστεί στην κατηγορία του. Το Peugeot 3008 προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό στυλ, άνεσης και οδηγικής απόλαυσης, ενώ πρωτοστατεί με το προηγμένο τεχνολογικά Peugeot i-Cockpit®. Ειδικά στην τελευταία γενιά του, το Peugeot i-Cockpit® προσφέρει μοναδική οδηγική εμπειρία πίσω από το κόμπακτ τιμόνι, τα πλήρως ψηφιακά όργανα διάστασης 12,3 ιντσών και την υψηλών προδιαγραφών οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, που πλαισιώνεται από τους πρωτότυπους διακόπτες.

Επιπροσθέτως, το νέο Peugeot 3008 διαθέτει πολλές τεχνολογικές καινοτομίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα τελευταίας γενιάς συστήματα άνεσης και υποβοήθησης, καθώς και πλήρη υποστήριξη σε επίπεδο διασύνδεσης.

Ηδη 100.000 πελάτες από όλη την Ευρώπη έχουν μπει στη λίστα με τις παραγγελίες, με το 84% να έχει επιλέξει τις εκδόσεις εξοπλισμού Allure, GT Line και GT.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος επειδή το νέο Peugeot 3008 κατέκτησε το βραβείο του Car of the Year 2017. Αυτή η βράβευση έρχεται να επισφραγίσει την εξαιρετική δουλειά που έκαναν όλες οι ομάδες της μάρκας και του ομίλου», δηλώνει ο Jean-Philippe Imparato, διευθυντής της Peugeot.

H Opel στην PSA Group

Ενα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία είναι πλέον επίσημο, με την PSA Group να προσθέτει την Opel (Vauxhall για τη Μ. Βρετανία) κάτω από την ομπρέλα του ομίλου της. Η γερμανική μάρκα που θα σταθεί δίπλα στις Peugeot, Citroen και DS Automobiles θα αλλάξει χέρια ύστερα από 88 χρόνια, όταν η GM (General Motors) την έχει αποκτήσει το 1929. Η ανακοίνωση έγινε στις 6 Μαρτίου, οπότε άνοιξαν οι πύλες της έκθεσης της Γενεύης για τους δημοσιογράφους, και το συνολικό κόστος εξαγοράς της Opel ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή