Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Με μορφή χιονοστιβάδας οι φραστικές επιθέσεις κατά δικαστικών λειτουργών

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Με μορφή χιονοστιβάδας οι φραστικές επιθέσεις κατά δικαστικών λειτουργών

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει το τελευταίο διάστημα οι φραστικές επιθέσεις κατά δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται σημαντικές ποινικές ή αστικές υποθέσεις, με αποτέλεσμα για μία ακόμη φορά να αντιδρά έντονα με ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η Ενωση επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι οι επιθέσεις εντάσσονται στο πλαίσιο αντιδικιών και αντιπαραθέσεων επιχειρηματικών συμφερόντων και αναφέρεται σε πρόσφατη υπόθεση συγχωνεύσεως μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση.

​Το τελευταίο διάστημα οι φραστικές επιθέσεις και οι αστήρικτες καταγγελίες με απειλές μηνύσεων και πειθαρχικών αναφορών σε βάρος δικαστικών λειτουργών έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Παρατηρείται μάλιστα μια τάση ονομαστικής στοχοποίησης δικαστών, όπως συνέβη πριν λίγες ημέρες σε αντιδικία επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα στον αγώνα επικράτησης που δίνουν μέσα σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό ασκούν πιέσεις σε δικαστές και εισαγγελείς ώστε να κρίνουν ευνοϊκά γι’ αυτά. Και όσο οι δικαστικοί λειτουργοί συνεχίζουν να εκτελούν ανεπηρέαστοι το συνταγματικό τους καθήκον τόσο οι επιθέσεις σε βάρος τους εντείνονται. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό στην κοινωνία ότι η συνειδητή και σκόπιμη διαπόμπευση προσώπων και η βιομηχανία εγκλήσεων σε βάρος των δικαστικών λειτουργών αποβαίνει σε βάρος της ουσιαστικής απονομής του δικαίου και άρα του ίδιου του κοινωνικού συμφέροντος. Είναι η στιγμή για το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της Δικαιοσύνης ως βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας από καταγγελίες που τελικά θα αποδειχθούν αβάσιμες και μεθοδευμένες.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή