Δίωρη συνάντηση Μέρκελ-Τραμπ στην Ουάσιγκτον

Δίωρη συνάντηση Μέρκελ-Τραμπ στην Ουάσιγκτον

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είναι έτοιμη για μια λεπτομερή ανταλλαγή απόψεων πάνω σε μια σειρά θεμάτων, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους την προσεχή Τρίτη στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Σύμφωνα με τον Ζάιμπερτ, οι δύο ηγέτες θα έχουν συνάντηση η οποία θα διαρκέσει περίπου δύο με δυόμισι ώρες, ενώ στη συνέχεια θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους πραγματοποιώντας γεύμα εργασίας.

«Η καγκελάριος ανυπομονεί να έχει την δυνατότητα μιας λεπτομερούς ανταλλαγής απόψεων με τον Αμερικανό πρόεδρο», τόνισε ο Ζάιμπερτ σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι «η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι εταίροι. Η λίστα με τα κοινά μας συμφέροντα είναι εξαιρετικά μεγάλη».

O Ζάιμπερτ υποστήριξε επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει πως ο προστατευτισμός δεν συνεισφέρει στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το ελεύθερο εμπόριο έχει πλεονεκτήματα για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Δεν πιστεύουμε σε μια παγκόσμια οικονομική τάξη βασισμένη στον προστατευτισμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή