Βιοκαλλιεργητής: Φιστίκια με παράδοση

Βιοκαλλιεργητής: Φιστίκια με παράδοση

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα και σε όσους αρέσουν οι καλοκαβουρδισμένοι ξηροί καρποί αλατισμένοι καλά, θα εκτιμήσουν δεόντως τα άψητα και ανάλατα κελυφωτά φιστίκια της οικογένειας Χορμόβα από τη Φθιώτιδα. Πεντανόστιμα, αποξηραμένα σωστά, καθαρά και διαλεγμένα ώστε να είναι ανοιχτά. Στον πάγκο τους στις βιολογικές αγορές βρίσκουμε και ελαφροκαβουρδισμένο και ανάλαφρα αλατισμένο φιστίκι (περίπου 2% αλάτι), ψίχα φιστικιού, αλλά και κάποια εκλεκτά όσπρια.

Φέτος οι καιρικές συνθήκες επέτρεψαν την παραγωγή ρεβιθιού μικρόσπερμης ποικιλίας Θηβών, που έχει από μόνο του μια βαθιά, μεστή, γήινη νοστιμιά, και μεσαίου μεγέθους φακής ποικιλίας Σάμος, η οποία χυλώνει υπέροχα.

Πού οφείλεται άραγε η επιτυχημένη τους γεύση; «Υπάρχει βαθιά γνώση στις εν λόγω καλλιέργειες», εξηγεί ο Τάσος Χορμόβας, ο νεότερος αυτής της γεωργικής οικογένειας. «Τα χωράφια του παππού, που τα καλλιεργούμε ο πατέρας μου Θανάσης, ο αδερφός μου Άλκης κι εγώ, περιλαμβάνουν φιστικιές κοντά 40 ετών, πιστοποιημένες βιολογικά από την Bio Hellas από το 1998». Η ημιορεινή περιοχή της Αρχάνης, όπου βρίσκονται τα κτήματα, είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για τη φιστικιά.

Στις βιολογικές αγορές από Οκτώβρη μέχρι αρχές Μάρτη: Δευτέρα Κηφισιά και Ν. Σμύρνη, Τρίτη Ψυχικό, Τετάρτη Ηλιούπολη και Χαλάνδρι, Πέμπτη Φάληρο και Γέρακα, Παρασκευή Χολαργό και Ν. Ιωνία, Σάββατο Βούλα και  Ίλιον. Τηλ. παραγωγού 6948-105.901

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή