Κουρτουλμούς: Εάν χρειαστεί θα αναθεωρήσουμε τη στάση μας στο προσφυγικό

Κουρτουλμούς: Εάν χρειαστεί θα αναθεωρήσουμε τη στάση μας στο προσφυγικό

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς μετά το υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε τις κυρώσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση κατά της Ολλανδίας.

Μεταξύ των κυρώσεων είναι το πάγωμα όλων των επαφών, η αναστολή όλων των αδειών διπλωματικών ολλανδικών πτήσεων μέσα από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την συμφωνία για τους πρόσφυγες απάντησε: «Εάν χρειαστεί θα κάνουμε τα δέοντα βήματα. Εαν χρειαστεί μπορούμε να αναθεωρήσουμε την στάση μας στο προσφυγικό».

Οι δηλώσεις Κουρτουλμούς είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τις προηγούμενες δηλώσεις του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu ότι η Τουρκία θα πρέπει να επανεξετάσει μέρος της συμφωνίας της με τις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό, σε μια περίοδο που βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ της Άγκυρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή την απαγόρευση σε Τούρκους υπουργούς να συμμετάσχουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε ευρωπαϊκές χώρες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή