ΕΛΛΑΔΑ

Πολιτικό άσυλο ζητούν άλλοι τέσσερις Τούρκοι

ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Tέσσερις ακόμα Τούρκοι πολίτες έφτασαν στις Οινούσσες την Κυριακή και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Οι άντρες έχουν μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα Χίου όπου και κρατούνται, ενώ αναμένεται να δικαστούν για παράνομη είσοδο στη χώρα μεθαύριο Πέμπτη.

Οι λιμενικοί από το Λιμεναρχείο Χίου κλήθηκαν από το στρατιωτικό φυλάκιο των Οινουσσών να παραλάβουν τους τέσσερις Τούρκους που νωρίτερα την Κυριακή είχαν αποβιβαστεί στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Τούρκους πολίτες κουρδικής καταγωγής που διέφυγαν από την Τουρκία και δήλωσαν ότι προτίθενται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, καθώς στη γειτονική χώρα όπως ισχυρίζονται κινδυνεύει η ζωή τους.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, ο αριθμός των Τούρκων υπηκόων που ζητούν άσυλο στη χώρα μας έχει αυξηθεί λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία, ωστόσο δεν πρόκειται για «ανησυχητικά νούμερα», επισημαίνουν. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η ίδια με εκείνη που ακολουθείται και για τους υπόλοιπους μετανάστες που φθάνουν στα ελληνικά νησιά. Συγκεκριμένα, αναμένεται να προωθηθούν στην υπηρεσία πρώτης υποδοχής για καταγραφή και στη συνέχεια θα εξεταστεί το αίτημα ασύλου που αναμένεται να υποβάλουν. Στο μεταξύ, απαγορεύεται να μετακινηθούν από τη Χίο προς την ενδοχώρα έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Πάντως, την τελευταία εβδομάδα οι μεταναστευτικές ροές στα ελληνικά νησιά παρουσιάζουν μεγάλες αυξομειώσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Συνολικά από τις 7 Μαρτίου έως και χθες έφτασαν 186 μετανάστες στην Ελλάδα εκ των οποίων οι 84 την προηγούμενη Κυριακή, 68 άτομα καταγράφηκαν στις 7 Μαρτίου, 32 στις 8 και 2 στις 11 του μήνα.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ