Προσωπική επίθεση Ερντογάν σε Μέρκελ – Τι απαντά ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ

Προσωπική επίθεση Ερντογάν σε Μέρκελ – Τι απαντά ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ απαντώντας στις κατηγορίες του Τούρκου προέδρου ότι η Γερμανία υποστηρίζει και κρύβει (Κούρδους) τρομοκράτες τις χαρακτήρισε «εμφανώς παράλογες».

Στη συνέχεια ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, δήλωσε πως η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει με τις «προκλήσεις» της κατά της Ευρώπης να εμφανιστεί «ως θύμα» ώστε να επηρεαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την επέκταση των εξουσιών του αρχηγού του κράτους.

Οι τελευταίες επικρίσεις που διατυπώθηκαν από την τουρκική εξουσία «είναι παράλογες» και «δεν έχουν παρά έναν στόχο, να μπει η Τουρκία σε θέση θύματος για να προκαλέσει μια κίνηση αλληλεγγύης μεταξύ αυτών που εμφανίζονται ίσως επικριτικοί» αναφορικά με το αντικείμενο του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου, δήλωσε ο Ντε Μεζιέρ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Τουρκική επίθεση κατά Γερμανίας: «Αξιότιμη κ. Μέρκελ, υποστηρίζεις τρομοκράτες»

«Αξιότιμη κ. Μέρκελ, υποστηρίζεις τρομοκράτες» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο "Α Haber", βάζοντας για πρώτη φορά απευθείας στο στόχαστρο τη Γερμανίδα καγκελάριο. «Η Γερμανία δεν λαμβάνει μέτρα κατά του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), αν και το έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση. Η Γερμανία κρύβει μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων» πρόσθεσε ο κ. Ερντογαν.

Η Γερμανία επέκτεινε πρόσφατα την ισχύουσα από το 1993 απαγόρευση τη Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) απαγορεύοντας την τοποθέτηση πορτρέτων του φυλακισμένου ηγέτη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν σε δημόσιους χώρους, κάτι το οποίο επέκρινε ο -τουρκικής καταγωγής- συμπρόεδρος των Πρασίνων Τσεμ Εζντεμίρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή