Gaku: Σούσι τρως

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «τάπας μπαρ της ανατολής» θα δοκιμάσουμε νοστιμότατο σούσι με εκλεκτή πρώτη ύλη και γλυκές τιμές.

Η θέση: Το Gaku βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον κινηματογράφο Αβάνα του Χαλανδρίου, δυο βήματα από την Κηφισίας.

Η ατμόσφαιρα: Ο χαλαρός και κομψός χώρος του, αλλά και οι σχετικά χαμηλές τιμές του παραπέμπουν σε αυτό που οι Ιάπωνες ονομάζουν izakaya – εμείς θα το λέγαμε το «τάπας μπαρ της ανατολής».

Το φαγητό: Ειδικότης του το σούσι, ρολαρισμένο σωστά από έμπειρα χέρια, φτιαγμένο με πρώτης τάξης, ολόφρεσκη πρώτη ύλη και άψογες αναλογίες υλικών. Κλασικό μενού με κάποια japan fusion πιάτα, κλασικά nigiri, sashimi και ρολά, και ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα signatures όπως το φοβερό crispy crab roll και το απολαυστικά πικάντικο rikyu roll με λαβράκι και σάλτσα πράσινου τσίλι.

Gaku: Σούσι τρως-1

Ακόμα θυμάμαι τη γεύση του σύνθετου πλην απόλυτα αρμονικού uramaki Yuzu Koukaku με γέμιση γλυκιάς γαρίδας και πραγματικού καβουριού, αγγούρι, wasabi αυγά χελιδονόψαρου, sashimi γαρίδας στην κορυφή και σως yuzu-τομάτα. Το μενού συμπληρώνεται από λίγα πιάτα σε στυλ izakaya, τα οποία αξίζει να δοκιμάσετε. Ξεχώρισε το kara-age chicken και το kakuni (μαριναρισμένη πανσέτα σε γλυκιά σάλτσα σόγιας).

Ο λογαριασμός: Inside out rolls 5-10ευρώ/8τμχ., nigiri και sashimi 3-6,50ευρώ/2τμχ., chef’s specials 10-15ευρώ/8τμχ. και πιάτα izakaya 4-11ευρώ.

Η κάβα: Ότι πρέπει μια γιαπωνέζικη μπίρα, ένα σάκε ή ένα από τα νόστιμα κοκτέιλ τους για να τα συνοδεύσουμε.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί και υπηρεσία delivery. Ανοιχτά καθημερινά 12:30-00:30.

Gaku,

Λυκούργου 4, Χαλάνδρι,

T/210-67.53.884-5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή