Παράταση ενός μήνα στην υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες

Παράταση ενός μήνα στην υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση ενός μήνα στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Με την ίδια τροπολογία ορίζεται ότι οι χάρτες θα αποστέλλονται στον (αρμόδιο για τις επιδοτήσεις) ΟΠΕΚΕΠΕ όταν κυρωθούν και όχι κατά την ανάρτησή τους, προκειμένου να μην υπάρχει… «φόβος» διασταύρωσης στοιχείων σχετικά με τις παράνομα εκχερσωμένες εκτάσεις που επιδοτούνται.

Οσο για τις αναδασωτέες εκτάσεις, προβλέπεται ότι εκείνες που στο παρελθόν υπήρξαν ποτέ δάση ή δασικές θα πρέπει να εξαιρούνται κατά την κύρωση του δασικού χάρτη. Στην εξαίρεση των περιοχών αυτών θα βοηθήσουν και οι Επιτροπές Αντιρρήσεων, που μέχρι σήμερα δεν επιτρεπόταν να ασχοληθούν με ενστάσεις πολιτών για τις περιοχές που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες (παρά μόνο με τον δασική ή μη χαρακτήρα μιας έκτασης).

Τέλος, ορίζεται ότι στους δασικούς χάρτες θα πρέπει να αποτυπώνονται και οι αναδασμοί, εκτός από τις διανομές, κάτι που (κακώς) δεν ισχύει σήμερα.

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία έχει συμπεριληφθεί στον νόμο με τον οποίο θα κυρωθεί μνημόνιο συνεργασίας της Ελλάδας με το Αζερμπαϊτζάν, για θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή