CORUM Heritage Bubble Pirate

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τολμηρό και avant-garde, το περίφημο ρολόι-φούσκα έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην ιστορία της ωρολογοποιίας. Έχει αποκτήσει ένα τεράστιο fan club και όλες οι εκδόσεις του γίνονται αμέσως ανάρπαστες τόσο από τους συλλέκτες όσο και από τους «κοινούς θνητούς». Κάθε χρόνο, από το 2000 που βγήκε για πρώτη φορά στην αγορά, κυκλοφορούσαν διάφορες limited editions του Bubble με διάφορα θέματα, όπως νεκροκεφαλές, πειρατές, ρουλέτα, πόκερ, νυχτερίδες, ακόμα και ένα μακάβριο μοντέλο, το Baron Samedi, με κασετίνα σε σχήμα φέρετρου, συνοδευόμενο από μία κούκλα βουντού. Gangster, Royal Flush, Joker, Dive Bomber, Lucifer, Privateer… Εάν παρακολουθείτε τι συμβαίνει στον κόσμο της ωρολογοποιίας θα θυμάστε ίσως κάποια θρυλικά μοντέλα με το χαρακτηριστικό ογκώδες θολωτό κρύσταλλο, στο οποίο το Bubble οφείλει το όνομά του.Όταν πριν από μερικά χρόνια η Corum σταμάτησε την παραγωγή των Bubble, το σοκ για τους fans ήταν μεγάλο. Ευτυχώς το 2015, το ρολόι-φούσκα επέστρεψε δριμύτερο, με το γνωστό αντισυμβατικό του design, καλλιτεχνικά αλλά και χιουμοριστικά θέματα και βεβαίως πολλές συλλεκτικές εκδόσεις, όπως αυτή που παρουσιάζουμε.

CORUM Heritage Bubble Pirate-1

Το Bubble Pirate είναι μία limited edition 188 αριθμημένων κομματιών και στο καντράν του πρωταγωνιστεί ένας πειρατής-νεκροκεφαλή, αγαπημένο θέμα της Corum ήδη από τα παλιά. Έχει αυτόματο ελβετικό μηχανισμό, τον CO 082, με ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα και ημερομηνία, 42 ώρες power reserve και συχνότητα 28.800 ταλαντώσεων/ώρα. Φιλοξενείται σε ευμεγέθη κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι με επίστρωση μαύρου PVD, στεγανή μέχρι 100 μ. και συνδυάζεται με λουράκι από καουτσούκ, κατακόκκινο σαν το αίμα και ασορτί με διάφορες λεπτομέρειες του καντράν.

CORUM Heritage Bubble Pirate-2

Η διάμετρος του ρολογιού είναι στα 47 mm και το συνολικό πάχος του μαζί με το κρύσταλλο είναι 18,5 mm. Χάρη όμως στην εργονομική του σχεδίαση αγκαλιάζει σωστά τον καρπό χωρίς να προεξέχει υπερβολικά. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι για την κατασκευή ενός μοντέλου Bubble η επεξεργασία του κρυστάλλου ζαφειριού είναι εξαιρετικά δύσκολη, απαιτεί τη χρήση ενός εργαλείου με αιχμή από διαμάντι και λόγω του έντονα καμπυλωτού σχήματός του χρειάζεται πολύ περισσότερες εργατοώρες απ’ ό,τι ένα κοινό επίπεδο ή ελαφρώς καμπύλο κρύσταλλο ρολογιού.

CORUM Heritage Bubble Pirate-3

Το Bubble Pirate είναι ένα από τα τρία «τρομακτικά» συλλεκτικά Bubble που παρουσίασε η Corum τον περασμένο Οκτώβριο, με την ευκαιρία του αμερικανικού Halloween: το Voodoo Skull (88 αντίτυπα), το Fiery Skull (38 αντίτυπα) και το Pirate (188 αντίτυπα). Η τιμή του είναι 6.150 €.

Για να μπείτε λίγο περισσότερο στην ατμόσφαιρα των Bubble Halloween δείτε το σχετικό video…

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Corum εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Χρονοτήμ (τηλ.: 210-3238250)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή