Ωρολογιακός ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε στην έκρηξη στο βιβλιοπωλείο Γεωργιάδη

Ωρολογιακός ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε στην έκρηξη στο βιβλιοπωλείο Γεωργιάδη

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έκρηξη αυτοσχεδιου μηχανισμού σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο βιβλιοπωλείο του 'Αδωνι Γεωργιάδη, αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στην Κηφισιά.

Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 2.20 στην ιστοσελίδα zougla.gr και ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο βιβλιοπωλείο του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, στην Λεωφόρο Κηφισίας 263, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν φάρσα.

Η περιοχή αποκλείστηκε απο την Αστυνομία, και διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Η έκρηξη πράγματι σημειώθηκε, και λίγη ώρα αργότερα έγινε έρευνα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που βρήκε στο σημείο ένα δοχείο με βενζίνη, ένα κουτί σπίρτα, οκτώ γκαζάκια και έναν ωρολογιακό μηχανισμό.

Τα μισά γκαζάκια είχαν ανατιναχθεί και τα υπόλοιπα ήταν ανέπαφα.

Από την ανάφλεξη προκλήθηκαν φθορές στο μεταλλικό πλέγμα ασφαλείας στην πρόσοψη και στο δάπεδο.

Τα υπολείμματα του μηχανισμού απομακρύνθηκαν απο το ΤΕΕΜ και μεταφέρθηκαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Την έρευνα έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης μέσω Twitter ζήτησε συγγνώμη από τους οδηγούς που ταλαιπωρήθηκαν από την αναστάτωση με τα γκαζάκια στην Κηφισιά. Προχώρησε επίσης και σε μια ακόμη ανάρτηση αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «οι Συριζαίοι του πετάνε λάσπη και οι "αντιεξουσιαστές" του βάζουν βόμβες».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή