Η Λέστερ θέλει και το Τσάμπιονς Λιγκ

Η Λέστερ θέλει και το Τσάμπιονς Λιγκ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Λέστερ ντύθηκε ξανά… πρωταθλήτρια, κέρδισε 2-0 με δραματικό τρόπο στο «μπραντ ντε φερ» την κάτοχο των τριών τελευταίων Γιουρόπα Λιγκ, Σεβίλλη, ανέτρεψε την ήττα της με 2-1 στην Ισπανία και στην παρθενική της εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ, προκρίθηκε στην προημιτελική του φάση! Ηταν ένα παιχνίδι–θρίλερ που δεν κρίθηκε μόνο από τα δύο γκολ του Μόργκαν στο 27΄ και του Ολμπράιτον στο 55΄, αλλά και από την απόκρουση του Σμάιχελ σε πέναλτι του Ν’ Ζοζί στο 78΄. Ηταν το τέταρτο συνεχόμενο πέναλτι που χάνει η Σεβίλλη, όλα με διαφορετικό εκτελεστή! Οι Ισπανοί είχαν δοκάρι στο 54΄ με τον Εσκουδέρο και παρότι έπαιζαν από το 74΄ με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Νασρί, πίεσαν για το γκολ που θα τους πήγαινε στην παράταση, χωρίς να τα καταφέρουν.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Γιουβέντους ολοκλήρωσε με άνεση ό,τι είχε κτίσει με το 2-0 της νίκης της επί της Πόρτο στο «Ντραγκάο». Νίκησε ξανά, αυτή τη φορά με 1-0, χάρις σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντιμπάλα στο 42΄ σε χέρι του Μάξι Περέιρα, ο οποίος αποβλήθηκε. Οι Πορτογάλοι προσπάθησαν φιλότιμα με δέκα παίκτες στη συνέχεια, αλλά η πρόκριση είχε ήδη κριθεί. Με τη χθεσινή του εμφάνιση, ο Ικερ Κασίγιας έφτασε τις 175 συμμετοχές σε αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ξεπέρασε τον Πάολο Μαλντίνι και είναι πλέον μόνος πρώτος στη σχετική λίστα.

Ακόμη και τα μισά γκολ να μας χαρίσουν απόψε οι τέσσερις ομάδες που κλείνουν την αυλαία της φάσης των «16», σε σχέση με τον πρώτο τους αγώνα, ευχαριστημένοι θα είναι οι Ευρωπαίοι ποδοσφαιρόφιλοι, καθώς η Μονακό θα προσπαθεί να ανατρέψει την ήττα με 5-3 στο Μάντσεστερ από τη Σίτι και η Ατλέτικο Μαδρίτης θα εξαργυρώσει σε πρόκριση το προβάδισμα με 4-2 από τον θρίαμβό της στο Λεβερκούζεν.

Μπροστά στη μεγαλύτερη στιγμή της έως τώρα καριέρας του βρίσκεται ο Λεονάρντο Ζαρντίμ: προσδοκά να οδηγήσει την ομάδα που προπονεί, τη Μονακό, σε πρόκριση επί της Σίτι στο πριγκιπάτο, εναποθέτοντας τις ελπίδες του στον φορμαρισμένο Ραδαμέλ Φαλκάο, σκόρερ δύο τερμάτων στον πρώτο αγώνα. «Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι για να καλύψουμε την έλλειψη πείρας μας στον θεσμό», είπε ο Κολομβιανός επιθετικός.

Ο Κέβιν ντε Μπρούιν της Σίτι βλέπει ήδη πιο μακριά: «Νομίζω ότι φέτος μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό, αν και θα είναι δύσκολα κόντρα στη Μονακό, παίζει εξαιρετικά καλά τον τελευταίο καιρό» τόνισε, προσθέτοντας ότι έχουν όλοι στην ομάδα του θετική αίσθηση. Στο μεταξύ, επίσημη καταγγελία στην UEFA κατέθεσε η Παρί Σεν Ζερμέν απαριθμώντας οκτώ κραυγαλέα διαιτητικά λάθη που κατά τον γαλλικό σύλλογο διαμόρφωσαν την εξωπραγματική ανατροπή της Μπαρτσελόνα, με αποτέλεσμα 6-1 υπέρ της πριν από μία εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή