Ολλανδία και Fed σκιάζουν τις αγορές

Ολλανδία και Fed σκιάζουν τις αγορές

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πτώση έκλεισαν χθες όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή των αποφάσεων της αμερικανικής Federal Reserve για τα επιτόκια του δολαρίου, αλλά και λόγω της αβεβαιότητας για την έκβαση των εκλογών στην Ολλανδία. Επειτα από τέσσερις συναπτές ανοδικές συνεδριάσεις, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση 0,3%, όπως, άλλωστε, και ο Ftse Eurotop 100. Με υποχώρηση έκλεισαν όλοι οι δείκτες, με τον Ftse 100 του Λονδίνου να κλείνει με απώλειες 0,13%, αντιστρέφοντας τα κέρδη που σημείωσε αρχικά, όταν η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έλαβε το «πράσινο φως» για να ενεργοποιήσει το Αρθρο 50. Σχεδόν στάσιμος με οριακές απώλειες 0,01% ο δείκτης Xetra Dax της Φρανκφούρτης, ενώ μεγαλύτερες απώλειες είχαν ο Cac 40 της Γαλλίας, που έκλεισε με πτώση 0,51%, όπως και ο FTSE MIB του Μιλάνου (-0,86%) και ο ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης (-0,91%).

Πτώση σημείωσε χθες το πετρέλαιο, καθώς φαίνεται να χάνει την ώθηση που έλαβε λόγω της μείωσης της παραγωγής χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ. Αργά το βράδυ, το αργό ΗΠΑ βρισκόταν στα 47,31 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 50,44 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή