Η ΔΗΣΥ αναζητεί συγκλίσεις για την επιλογή συνέδρων

Η ΔΗΣΥ αναζητεί συγκλίσεις για την επιλογή συνέδρων

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την προοπτική μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουν επιλυθεί όλες οι εκκρεμότητες, συνεχίζονται οι διεργασίες στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την αντιμετώπιση των οργανωτικών εκκρεμοτήτων στον δρόμο προς το συνέδριο του Ιουνίου. Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση της κ. Φώφης Γεννηματά με εκπροσώπους της ΔΗΜΑΡ, του ΚΙΔΗΣΟ και των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία, με αντικείμενο την αναζήτηση κοινού τόπου για τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπηθούν τα επιμέρους κόμματα στο συνέδριο.

Για το συγκεκριμένο θέμα έχουν κατατεθεί τελείως διαφορετικές προτάσεις που αφορούν όχι μόνο τον τρόπο επιλογής των συνέδρων, αλλά και τον τελικό αριθμό τους. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ είχε προταθεί το 50% των συνέδρων να προκύψουν από εκλογή από τη βάση και το υπόλοιπο 50% να οριστούν με απόφαση των κομμάτων. Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι μια διαδικασία εκλογής συνέδρων από τη βάση θα λειτουργήσει ενισχυτικά για την καλύτερη επικοινώνηση του συνεδρίου και για τη ζύμωση του εκλογικού ακροατηρίου με την ιδέα ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς. Με την εκλογή από τη βάση δεν συμφωνούν όλοι και στη συζήτηση να οριστούν όλοι οι σύνεδροι με ευθύνη των κομμάτων προκύπτουν διαφορετικές προσεγγίσεις όχι ως προς τις ποσοστώσεις εκπροσώπησης, αλλά ως προς τον τελικό απόλυτο αριθμό των συνέδρων. Θεωρείται, πάντως, ότι μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα βρεθεί η χρυσή τομή και θα επιλυθεί το θέμα.

Εκδήλωση

Την ίδια στιγμή, στη Χαριλάου Τρικούπη δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για το προσεχές Σάββατο με πρωτοβουλία του ΙΣΤΑΜΕ και του ιδρύματος Friedrich Ebert, με τίτλο «Ανατροπή στο κράτος με αποκέντρωση στην αυτοδιοίκηση». Κάνουν λόγο για ένα σημαντικό βήμα στην επαναπροσέγγιση και εκ νέου ισχυροποίηση των δεσμών της δημοκρατικής παράταξης με τον αυτοδιοικητικό χώρο. Η παρουσία περισσοτέρων των 500 αυτοδιοικητικών στελεχών από ολόκληρη τη χώρα, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των διοργανωτών, θεωρείται ότι σηματοδοτεί την επιβεβαίωση ότι ο κεντρώος πολιτικός χώρος διατήρησε ισχυρά ερείσματα στην αυτοδιοίκηση. Η εκδήλωση εκτιμάται ότι θα σηματοδοτήσει την ενίσχυση της σχέσης αυτής και μια νέα δυναμική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή