ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Κυβερνοεπίθεση στο Twitter υπέρ Ερντογάν και κατά Ολλανδίας, Γερμανίας - Τι απαντά ο εκπρόσωπος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τους λογαριασμούς μεγάλων οργανισμών στο Twitter παραβίασαν χάκερς, που φέρονται να είναι υποστηρικτές της τουρκικής κυβέρνησης, καθώς δημοσίευσαν αναρτήσεις υπέρ του Ερντογάν.

Μεταξύ των λογαριασμών που έχουν παραβιαστεί είναι, όπως αναφέρει το Bloomberg, αυτοί του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Forbes, του Reuters στην Ιαπωνία, της Διεθνούς Αμνηστίας, του πανεπιστημίου Duke, του βρετανικού υπουργείου Υγείας, αλλά και πολιτικών όπως του Αλέν Ζιπέ.

 

Οι χάκερς σύμφωνα με πληροφορίες έκαναν χρήση του hashtag «Ναζί Γερμανία» και «Ναζί Ολλανδία» σημειώνοντας πως «δίνουμε ραντεβού για τις 16 Απριλίου» ημερομηνία που θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα στην Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι «οι υπεύθυνοι έχουν επιληφθεί του θέματος και ότι γρήγορα εντοπίστηκε η πηγή αποκλείοντας την πρόσβαση σε οποιοδήποτε λογαριασμό».

Οπως φαίνεται και από τα ακόλουθα Tweets που αποδεικνύουν την παραβίαση λογαριασμών τα μηνύματα είναι γραμμένα στην τουρκική γλώσσα.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ