Τουσκ: «Αποκομμένος από την πραγματικότητα όποιος μιλάει για φασισμό»

Τουσκ: «Αποκομμένος από την πραγματικότητα όποιος μιλάει για φασισμό»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε σήμερα σχετικά με την αντιπαράθεση Ολλανδίας-Τουρκίας ότι «όποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχει φασισμός στο Ρότερνταμ είναι εντελώς αποκομμένος από την πραγματικότητα».

«Το Ρότερνταμ, η πόλη του Έρασμου, η πόλη που ισοπεδώθηκε από τους Ναζί, η πόλη που έχει σήμερα δήμαρχο μαροκινής καταγωγής: εάν κάποιος βλέπει φασισμό στο Ρότερνταμ δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με την στάση του Τουσκ συμφώνησε και ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος απευθυνόμενος στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δήλωσε σοκαρισμένος από τα σχόλια της τουρκικής πλευράς, λέγοντας ότι είχαν ως αποτέλεσμα να η Τουρκία να βρεθεί ένα βήμα πιο μακρυά από το να γίνει κάποτε μέλος της Ένωσης.

Αναφορικά με το Brexit Ο Τουσκ σημείωσε ότι το ενδεχόμενο να μην προκύψει συμφωνία, θα είναι άσχημο για όλους, αλλά ακόμα περισσότερο για την ίδια την Βρετανία, απορρίπτοντας μια σειρά ισχυρισμών σύμφωνα με τους οποίους σε μια τέτοια περίπτωση θα έβγαινε κερδισμένη η Βρετανία έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ε.Ε. δεν πτοείται από απειλές». Στη συνέχεια υποστήριξε ότι «βασική μας προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης  και της ενότητας μεταξύ των 27 κρατών-μελών και όχι η προοπτική των πολλαπλών ταχυτήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή