Παξιμαδοκλέφτρα: Φαγοποτείον μεσογειακών γεύσεων

Παξιμαδοκλέφτρα: Φαγοποτείον μεσογειακών γεύσεων

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλά υλικά, νόστιμα μαγειρέματα, φιλική ατμόσφαιρα!

Η θέση: Στον παράδρομο της Καλλιρρόης, κοντά στην διασταύρωση με την Κοίλης.

Παξιμαδοκλέφτρα: Φαγοποτείον μεσογειακών γεύσεων-1

Η ατμόσφαιρα: Τον χειμώνα ο χώρος του είναι μικρός (με 5 τραπέζια, ιδιαίτερα ζεστός, με παλιές φωτογραφίες στους τοίχους). Όταν όμως ο καιρός είναι καλός, υπάρχουν αρκετά τραπέζια (άσπρα, κάτασπρα, όπως και οι καρέκλες) σε έναν χώρο έξω. Ούτως ή άλλως, η ατμόσφαιρα είναι όμορφη και άκρως φιλική. Το φαγητό Είναι διάσημο για το μελωμένο κότσι του. Δυστυχώς, την ημέρα και την ώρα που το επισκέφτηκα, ο συγκεκριμένος μεζές είχε τελειώσει, αλλά τελικά, όπως αποδείχτηκε, αυτό δεν ήταν και τόσο… καταστροφή.

Για ξεκίνημα παραγγείλαμε μια σαλάτα πράσινη ανάμεικτη με καρότο και καλαμπόκι. Έφτασε, λοιπόν, στο τραπέζι μας ένα τεράστιο πιάτο, αρκετό να χορτάσει κανείς, καλοαρτυσμένο, ξινούτσικο – όπως μου αρέσει. Το ψωμί, φρυγανισμένο και ζεστό. Για πρώτο, ζητήσαμε μπουγιουρντί – καυτό καυτό και νοστιμότατο με πιπεριά, σερβιρισμένο στο σαγανάκι του, τέλειος μεζές.

Παξιμαδοκλέφτρα: Φαγοποτείον μεσογειακών γεύσεων-2

Ο κατάλογος, χωρίς να είναι τεράστιος, έχει πολλά ενδιαφέροντα πιάτα. Για να αντικαταστήσουμε το κότσι (θα το δοκιμάσω άλλη φορά και θα σας ενημερώσω αν αξίζει τη φήμη του), παραγγείλαμε ποικιλία κρεατικών για 2 άτομα: μια πιατέλα γεμάτη με μπριζολάκια χοιρινά και κοτόπουλου (και τα δύο εξαίσια μαριναρισμένα), λουκάνικο, κεμπάπ, πίτα και τηγανητές πατάτες – πατατένιες και νόστιμες. Όλα τα κρεατικά ψήνονται σε ειδικό φούρνο grill τύπου Josper με κάρβουνα. Απολαύσαμε όσο μπορούσε να χωρέσει το στομάχι μας, γιατί ήταν πολύ μεγάλη η μερίδα, υπό τους ήχους παλιών ρεμπέτικων από τα ηχεία σε ένταση τέτοια ώστε και να ακούς, αλλά και να μπορείς να συζητάς με τον διπλανό σου.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περίπου 15€ /άτομο.

Η κάβα: Περιορισμένη – δυστυχώς μόνο χύμα κρασί (και βιολογικό). Επίσης μπίρες και τσίπουρο. Το ροζέ του Αγγέλου από τα Καλύβια ήταν καλό και άκρως αρωματικό.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά από τις 18.30. Σάββατο και Κυριακή ανοιχτά από τη 13.00. Δευτέρα κλειστά. Κάθε Σάββατο μεσημέρι, και ζωντανή μουσική.

Παξιμαδοκλέφτρα,

Καλλιρρόης 166,

Τηλ. 210-34.63.668.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή