Κατάληψη του Ρουβίκωνα στην κοσμητεία της Νομικής

Κατάληψη του Ρουβίκωνα στην κοσμητεία της Νομικής

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν, πριν από λίγη ώρα, στη Νομική και πραγματοποιούν κατάληψη στην κοσμητεία της Σχολής.

Σε ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου υποστηρίζουν πως προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια επειδή στις 14 Φεβρουαρίου η σχολή είχε κλείσει και άνδρες των ΜΑΤ απαγόρευσαν προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα κατά την οποία θα γινόταν και τηλεφωνική παρέμβαση του ίδιου.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σχετικά με τη σημερινή κατάληψη: «Υπενθυμίσαμε οτι η επίθεση σε κάθε σύντροφό μας πολιτικό κρατούμενο είναι επίθεση σε όλους και όλες. Είναι επίθεση σε όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία και σαν τέτοια θα αντιμετωπίζεται πάντα από τον κόσμο του αγώνα».

Παράλληλα, σημειώνουν πως «η κοσμητεία της νομικής με την πρωτοφανή φίμωση του αγωνιστή, αποκάλυψε ακόμη μια φορά το αποκρουστικό πρόσωπο αλλά και τον πολύμορφο χαρακτήρα της κατασταλτικής μηχανής. Αυτής που δεν φοράει απαραίτητα το κράνος του ΜΑΤατζη αλλα κάνει μια χαρά τη δουλειά φορώντας το κοστούμι της ακαδημαικής αυθεντίας. Εδειξε πώς πραγματικά αντιλαμβάνονται την έννοια της αστικής "δικαιοσύνης", αυτοί που την υπηρετούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή