Πιθανό το ενδεχόμενο συνάντησης του Ν. Αναστασιάδη με τον γγ του ΟΗΕ

Πιθανό το ενδεχόμενο συνάντησης του Ν. Αναστασιάδη με τον γγ του ΟΗΕ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ενδέχεται να συναντηθεί ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, στη Νέα Υόρκη, όπου θα βρίσκεται στις 22 Μαρτίου, προκειμένου να μιλήσει σε επιχειρηματικό συνέδριο. Όπως διευκρίνησε ο κ. Αναστασιάδης θα ζητήσει να συναντηθεί με τον κ. Γκουτέρες, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα του γγ των Ηνωμένων Εθνών. Πάντως, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης του κ. Γκουτέρες με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, χαρακτηρίζοντας αβάσιμα σημερινά δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο.

Ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε την τουρκοκυπριακή πλευρά να εγκαταλείψει τις προφάσεις και να επικεντρωθεί στους τρόπους, με τους οποίους θα υπάρξει λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, σε ένα λειτουργικό και σύγχρονο κράτος.

Απαντώντας στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε ότι αν ένας κανονισμός για μία ολιγόλεπτη αναφορά για το ενωτικό δημοψήφισμα μπορεί να θεωρηθεί ως αλλαγή της πολιτικής, «τότε τι θα πει κάποιος για τους εορτασμούς στα Κατεχόμενα της 20ής Ιουλίου και της 15ης Νοεμβρίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή