Μέσω facebook έφτασε στα ίχνη των δολοφόνων του ιερέα η ΕΛ.ΑΣ

Μέσω facebook έφτασε στα ίχνη των δολοφόνων του ιερέα η ΕΛ.ΑΣ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 46χρονου ιερέα, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στις 13 Φεβρουαρίου στο σπίτι του στον Γέρακα.

Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα στους χώρους του διαμερίσματος είχαν αφαιρεθεί διάφορα αντικείμενα, ενώ δεν παρατηρήθηκαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα εισόδου. 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του ήταν ασφυκτικός.

Όπως προέκυψε από την έρευνα και την ενδελεχή συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, δράστες είναι δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 28 και 33 ετών.

Μάλιστα η αστυνομία έφτασε στα ίχνη των δραστών μέσω Facebook, καθώς είχε προηγηθεί ηλεκτρονική συνομιλία του ιερέα με έναν από τους δράστες. Οι δύο υπήκοοι Πακιστάν, ζούσαν και εργάζονταν στην Κρήτη, από όπου ταξίδεψαν την ημέρα της δολοφονίας για να συναντηθούν με τον ιερέα. Αμέσως μετά τη ληστεία και τη δολοφονία οι δύο δράστες διέφυγαν στο Πακιστάν ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού βρέθηκαν και ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος των δύο Πακιστανών.

Η σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την έκδοση και διεθνών ενταλμάτων σύλληψης. 

Τέλος, υπεβλήθη αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των δραστών.

Ο άνδρας που ήταν ηλικίας47 ετών είχε εντοπιστεί δεμένος χειροπόδαρα και στο μπάνιο είχε βρεθεί ένα μαξιλάρι με αίμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή