ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αισιοδοξία Σόιμπλε για το κλείσιμο της αξιολόγησης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Αισιόδοξος αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς για την αξιολόγηση  εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Βρισκόμαστε, ελπίζω, στα τελικά στάδια των διαπραγματεύσεων μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης για τη δεύτερη αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων, είμαι αισιόδοξος», είπε ο κ. Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το Reuters

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ακόμα ότι ανυπομονεί να έχει την πρώτη του συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Στίβεν Μνούτσιν αύριο, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ να πάει στη Γερμανία με αμετακίνητες θέσεις για όλα τα ζητήματα.

Ερωτηθείς για τις προτάσεις περί επιβολής αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν θεωρεί ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση είναι κοντά σε κάποια απόφαση.

«Μια χώρα δεν μπορεί να το κάνει αυτό μονομερώς», δήλωσε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει μια θεμελιώδη αλλαγή στη διεθνή φορολογική πολιτική, «τουλάχιστον όχι βραχυπρόθεσμα».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ