Δικαιοσύνη καλεί Σώρρα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ύποπτοι για σωρεία κακουργηματικών πράξεων καλούνται πλέον από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο Αρτέμης Σώρρας και στενοί συνεργάτες του, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις – σε αυτό το στάδιο- για βαριά αδικήματα όπως εκείνα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και άλλα.

Η Εισαγγελία της Αθήνας που ανέλαβε να «τρέξει» την έρευνα για τη δράση του Αρτέμη Σώρρα που διατείνεται, παραπλανώντας χιλιάδες πολίτες, ότι διαθέτει τα μέσα, τεράστια χρηματικά ποσά, για να αποπληρωθεί το χρέος της χώρας και των πολιτών της, έχει φθάσει πλέον την έρευνα στη διαδικασία της κλήσεως των εμπλεκομένων ως υπόπτων, προκειμένου να δώσουν γραπτώς – κι αν επιθυμούν και προφορικώς- εξηγήσεις ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής λειτουργού για όσα αδικήματα φέρονται ότι έχουν διαπράξει.

Η έρευνα της Εισαγγελίας διατάχθηκε μετά από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος απέστειλε δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με τη δράση Σώρρα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, αλλά και την αξιολόγηση πολλών καταγγελιών και αναφορών πολιτών που υπήρξαν είτε θύματα της δράσης Σώρρα, είτε ζήτησαν την ποινική του δίωξη, όπως ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος που υπέβαλε και μηνυτήρια αναφορά.

Η εισαγγελέας Ευγενία Αυλίδου που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης που σχετίζεται με ποικίλες δραστηριότητες του Αρτέμη Σώρρα, έχει ήδη καλέσει τόσο τον ίδιο, όσο και επτά στενούς του συνεργάτες σε εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα σε βάρος του, ο Αρτέμης Σώρρας, πέραν του ότι διατείνεται ότι έχει δισεκατομμύρια σε δολάρια, έχει ιδρύσει με παραρτήματα σε όλη τη χώρα, την οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις» με χιλιάδες μέλη, που θεωρούν ότι μπορεί να απαλλαγούν από τα χρέη τους, επικαλούμενοι τα στοιχεία Σώρρα περί υπάρξεως δισεκατομμυρίων ευρώ, από τους οποίους πολλοί ήδη έχουν εξαπατηθεί και χάσει σημαντικά ποσά.

Η Εισαγγελέας έχει εξετάσει ήδη ως μάρτυρες πολίτες που καταγγέλλουν την απάτη Σώρρα και τις ψεύτικες εξουσιοδοτήσεις που μοιράζει για διαγραφή, δήθεν, των ιδιωτικών χρεών και έχει χορηγήσει προθεσμία για να υποβάλλουν οι ελεγχόμενοι ως ύποπτοι κακουργηματικών πράξεων, υπομνήματα ως την Παρασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή