Κέρδη από τις ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη από τις ευρωπαϊκές αγορές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή των αποφάσεων της Federal Reserve και με την προσδοκία νέας αύξησης των επιτοκίων του δολαρίου, που έδωσε ώθηση στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Παράλληλα, οι ευρωπαϊκοί δείκτες πήραν ανοδική ώθηση, χάρη στις μετοχές των πετρελαϊκών που ενισχύθηκαν μετά την ελαφρά ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου. Είχε προηγηθεί, το βράδυ της Τρίτης, ανακοίνωση του αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου ότι μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» κυμαίνονταν, πάντως, και χθες σε χαμηλά επίπεδα, συγκριτικά με εκείνα στα οποία είχαν ανακάμψει στις αρχές του έτους, χάρη στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής. Την περασμένη εβδομάδα υποχώρησαν κατά περίπου 10% από τα επίπεδα που είχαν σημειώσει το πρώτο δίμηνο του έτους, όταν το Brent είχε φτάσει στα 57 δολάρια το βαρέλι. Αργά το βράδυ, το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν στα 48,42 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 50,06 δολάρια το βαρέλι. Οι ευρωπαϊκές αγορές είχαν κλείσει όλες με κέρδη, με τον δείκτη Ftse 100 του Λονδίνου να κλείνει με άνοδο 0,15%, όπως και ο Xetra Dax της Φρανκφούρτης (0,18%), ο Cac 40 της Γαλλίας (0,23%) και o Ftse Mib (1,21%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή