«Τρίζει» η καρέκλα Ντάισελμπλουμ μετά το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών

«Τρίζει» η καρέκλα Ντάισελμπλουμ μετά το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μεγάλος ηττημένος της εκλογικής αναμέτρησης στην Ολλανδία είναι αναμφίβολα ο επικεφαλής των Εργατικών και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το κόμμα του καταποντίστηκε στις βουλευτικές εκλογές, καθώς από τις 38 έδρες που είχε εξασφαλίσει στις προηγούμενες εκλογές, πέφτει όπως όλα δείχνουν στις 9 έδρες, απώλεια που αν μεταφραστεί σε ποσοστό ξεπερνάει το 75%.

Μάλιστα εξαιτίας του αποτελέσματος είναι αμφίβολο πλέον κατά πόσο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα μπορέσει να διατηρήσει το πόστο του ως επικεφαλής του Eurogroup.

Και όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία τα μέτρα λιτότητας που προώθησε ως εταίρος στην τελευταία ολλανδική κυβέρνηση ήταν αυτά που οδήγησαν στην τιμωρία του από τους ψηφοφόρους.

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά υπουργός από το κόμμα τoυ Ντάισελμπλουμ «η ήττα είναι ένα τεράστιο χαστούκι για τους Εργατικούς που επί τέσσερα χρόνια προσπάθησαν να οδηγήσουν τη χώρα με έναν δίκαιο και λογικό τρόπο στην έξοδο από την κρίση ωστόσο δεν κατάφεραν να πείσουν τους ψηφοφόρους».

Ο ίδιος ο Ντάισελμπλουμ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του. «Πρόκειται για ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα για το κόμμα μου. Αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων απέρριψε τους ακραίους λαϊκιστές, κάτι που δίνει ελπίδα για το μέλλον», έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Twitter.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή