Πολιτική κίνηση συγκροτούν οι «τρεις»

Πολιτική κίνηση συγκροτούν οι «τρεις»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναβάθμιση της πρωτοβουλίας τους σε πολιτική κίνηση –δηλαδή, με απλά λόγια, σε ένα κυοφορούμενο νέο κόμμα στον χώρο του Κέντρου– θα ανακοινώσουν στις 29 Μαρτίου η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης. Την εξέλιξη αυτή δεν διαψεύδουν πλέον και οι ίδιοι, όπως άλλωστε και το γεγονός ότι η εν λόγω απόφαση κατέστη για τους τρεις μονόδρομος μετά το «όχι» της Φώφης Γεννηματά και το «ναι υπό όρους» του Στ. Θεοδωράκη στην πρότασή τους να ενοποιηθεί ο χώρος της Κεντροαριστεράς μέσα από τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

«Αυτό προφανώς είναι το επόμενο βήμα της τελευταίας εκδήλωσης της πρωτοβουλίας “Ωρα Αποφάσεων” που θα γίνει στην Αθήνα την άλλη Τετάρτη. Θα δημοσιοποιηθεί η πολιτική μας διακήρυξη και θα γίνουν βέβαια γνωστά και τα δεκάδες στελέχη που ήδη στηρίζουν την εν λόγω προσπάθεια», έλεγαν χθες συνεργάτες των τριών, κάνοντας επιπλέον γνωστό και κάτι ακόμη, που επιβεβαιώνει την πρόθεσή τους να συγκροτήσουν κόμμα. Οτι στις 29 Μαρτίου θα ανακοινωθεί ιστοσελίδα όπου θα υπάρχουν όχι μόνον οι βασικές θέσεις της κίνησης, αλλά και μητρώο εγγραφής όσων επιθυμούν να γίνουν μέλη της.

Το όνομα του κυοφορούμενου κόμματος παραμένει άγνωστο, όπως βέβαια και το ποιος εκ των τριών θα τεθεί στο τέλος επικεφαλής του. «Η κίνησή μας ήδη αποδεικνύεται ότι καλύπτει το μεγάλο κενό που υπάρχει στον προοδευτικό χώρο και επομένως ο χρόνος όχι μόνον δεν μας πιέζει, αλλά θα αποδειχθεί ότι είναι με το μέρος μας», είπε στην «Κ» ο κ. Γιάννης Δατσέρης (που μαζί με τον κ. Γ. Μεϊμάρογλου συμπληρώνει τη βασική πεντάδα της πρωτοβουλίας). Και δεν έκρυψε ότι ο στόχος των τριών είναι, διά της απήχησης που θα επιβεβαιωθεί πλέον ότι έχει η κίνησή τους, να γίνει εκείνη ο καταλύτης των αλλαγών στον χώρο.

Τι σημαίνει αυτό με άλλα λόγια; Πως όταν οι δημοσκοπήσεις αρχίσουν να μετρούν τους επόμενες μήνες την κίνησή τους, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο κυρίως το Ποτάμι θα αναθεωρήσουν τη στάση τους έναντί τους. Εχουν δίκιο να το πιστεύουν οι τρεις; Μόνον ο χρόνος θα δείξει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή