Οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέλαβαν την ευθύνη για το δέμα-βόμβα στον Σόιμπλε

Οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέλαβαν την ευθύνη για το δέμα-βόμβα στον Σόιμπλε

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε με ανάρτηση στο Athens Indymedia την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος, χθες, στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στο σύντομο κείμενό τους τα μέλη της οργάνωσης χαρακτηρίζουν την ενέργειά τους ως δεύτερη πράξη του «σχεδίου Νέμεσις», το οποίο σημειωτέον «εγκαινίασαν» τον περασμένο Δεκέμβριο με το σαμποτάζ σε τρόφιμα και αναψυκτικά ευρείας κατανάλωσης.

«Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις» γράφουν και διευκρινίζουν ότι η προκήρυξη θα δημοσιευθεί το επόμενο διάστημα. Στο ίδιο κείμενο, τα μέλη της οργάνωσης επιχαίρουν για τη δράση τους αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «μετά από περισσότερες 300 επιθέσεις (…) μετά από περισσότερες από 60 συλλήψεις συντρόφων (…) μετά από την ένταξη της “Συνωμοσίας” στις λίστες με τις οργανώσεις του State Department στην Αμερική και της Europol στην Ε.Ε. συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες, ως αποστολέας του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου αναγραφόταν το όνομα «Αδωνις Γεωργιάδης» και διεύθυνση που αντιστοιχεί σε εκείνη του πολιτικού του γραφείου, στην οδό Ακαδημίας.

Οπως προέκυπτε από χθεσινά δημοσιεύματα στον Τύπο της Γερμανίας, υπάλληλοι του υπουργείου εντόπισαν το πακέτο και ειδοποίησαν τις Αρχές. Ανδρες της αστυνομίας του Βερολίνου εξέτασαν το ύποπτο δέμα και αποφάσισαν να το παραδώσουν σε ειδική υπηρεσία πυροτεχνουργών, όπου διαπιστώθηκε πως όντως επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό. Οπως ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα από την αστυνομία, το ύποπτο πακέτο περιείχε εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πυροτεχνημάτων (πυρίτιδα) και θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς κατά το άνοιγμά του. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Märkische Allgemeine (αργότερα επιβεβαιώθηκαν από τις γερμανικές υπηρεσίες και την ΕΛ.ΑΣ.) ο παραλήπτης ήταν ο ίδιος ο Σόιμπλε.

Οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο και η επιχείρηση διήρκεσε αρκετές ώρες, προκειμένου να ερευνηθεί η περιοχή γύρω από την ταχυδρομική υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Νοεμβρίου του 2010, 14 συνολικά δέματα – βόμβες είχαν αποσταλεί σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και κατά στόχων στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονταν η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Τότε, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, είχε κάνει συγκεκριμένη αναφορά στην Ελλάδα και στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία και περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα ανέλαβε την ευθύνη για τα εν λόγω δέματα. Τέσσερις μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2011, σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε κρησφύγετο στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου είχαν συλληφθεί μέλη της οργάνωσης, βρέθηκαν προσχέδια και τελικά κείμενα της προκήρυξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή