Τα «θέλω» του ΠΑΟ για το γήπεδο

Τα «θέλω» του ΠΑΟ για το γήπεδο

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετική υπό όρους είναι η οικογένεια του Παναθηναϊκού στο σχέδιο κατασκευής νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου και εγκαταστάσεων για όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου στο Γουδί, στον χώρο πίσω από το «251 Νοσοκομείο της Αεροπορίας». Εξαίρεση αποτέλεσε η ΚΑΕ, η οποία είναι κάθετα αρνητική και επικαλούμενη επαφές που είχαν γίνει πριν από εννέα μήνες, επιμένει στο πλάνο μιας «Παναθηναϊκής Πολιτείας» στο ΟΑΚΑ, με συμφωνία παραχώρησης των εγκαταστάσεών του για 99 χρόνια με ανταλλαγή τη Λεωφόρο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξέφρασε με σκληρά λόγια την αντίθεσή του, υποστηρίζοντας ότι ενώ μετά τις πρώτες επαφές που έγιναν πέρυσι με την πολιτεία επεξεργαζόταν το πλάνο για το ΟΑΚΑ και ετοίμαζε μια συνολική πρόταση, αγνοήθηκε από τη νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη, η οποία προχώρησε ερήμην του σε άλλο σχέδιο.

Ο πυρήνας του νέου πλάνου είναι το ποδοσφαιρικό γήπεδο, αλλά ακριβώς επειδή ο πρώτος λόγος στις εξελίξεις ανήκει στον Ερασιτέχνη, η ΠΑΕ παραμένει θετική σε πρώτη φάση, αλλά αφήνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στη «μάνα του λόχου», χωρίς να ακυρώνει την πρόταση για το ΟΑΚΑ. Η ΠΑΕ ήταν ενήμερη και για τις δύο προτάσεις που «έτρεξαν» όλο αυτό το διάστημα αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με τη θέση της για το αρχικό πλάνο της μετακόμισης στο ΟΑΚΑ με τις απαραίτητες διαμορφώσεις των χώρων να είναι θετική υπό την προϋπόθεση ότι η υλοποίηση του πλάνου θα ήταν εφικτή οικονομικά και δεν θα είχε εμπλοκές νομικής φύσης. Αντίστοιχη είναι και η θέση της στο σχέδιο για το Γουδί, με βασικούς όρους ότι δεν θα πειραχθεί η Λεωφόρος μέχρι να λειτουργήσει το νέο γήπεδο και δεν θα εμπλακεί η ίδια στη χρηματοδότηση.

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός διατήρησε εξαρχής επιφυλάξεις για το ΟΑΚΑ, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για ένα χώρο που δεν έχει δεθεί συναισθηματικά με τον κόσμο της ομάδας, παρότι χρησιμοποιήθηκε ως έδρα για σχεδόν δύο δεκαετίες. Κάλεσε, μάλιστα, την ΚΑΕ να ακολουθήσει κι αυτή στον νέο χώρο όπου υπάρχει πρόβλεψη κατασκευής γηπέδου μπάσκετ, ειδάλλως δεν έχει πρόβλημα να μείνει στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα, αντιμετωπίζει με πολύ θετικό τρόπο το σχέδιο για το Γουδί και δείχνει αποφασισμένη να υποστηρίξει το συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο το έχει επεξεργαστεί για αρκετό διάστημα, σε σημείο που να έχει κάνει μια σημαντική προεργασία για τις δυνατότητες χρηματοδότησης και υλοποίησής του.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του πρόεδρου του Ερασιτέχνη, Δημήτρη Μπαλτάκου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Εμφανίστηκε απόλυτα θετικός, αλλά με τρεις προϋποθέσεις: «Η πρώτη είναι αφού χτιστεί το νέο γήπεδο, τότε και μόνο να πειραχθεί η Λεωφόρος. Η δεύτερη είναι να έχει παρουσία ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας είτε με μουσείο είτε με ακαδημίες. Και η τρίτη, να έχει παρουσία ο Ερασιτέχνης στον χώρο του νέου γηπέδου. Εχουν συζητηθεί αυτές οι προϋποθέσεις και σε πρώτη φάση είναι δεκτές. Οσον αφορά το πλάνο χρηματοδότησης, είμαστε σε ένα πολύ καλό στάδιο, σε προχωρημένες συζητήσεις και σύντομα θα πούμε συγκεκριμένα πράγματα. Σέβομαι την αγάπη των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού και δεν λέω περισσότερα. Είναι αυτονόητο ότι από τη στιγμή που θα προχωρήσει το θέμα για το γήπεδο στο Γουδί, η διπλή ανάπλαση Βοτανικού και Λεωφόρου καταργείται».

Από την πλευρά του, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε το πότε θα γίνει αυτό, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κατεδάφιση εφόσον δεν υπάρξει χτίσιμο και λειτουργία της καινούργιας έδρας. Οικονομικές και τεχνικές λεπτομέρειες είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε. Μιλάμε για ένα καθαρά βιώσιμο πλάνο, που δεν θα επιβαρύνει το Δημόσιο και τον Ελληνα φορολογούμενο. Και θα δώσει, μεταξύ άλλων, λύσεις και στα προβλήματα του Παναθηναϊκού. Αυτό είναι μόνο μια αρχή αθλητικών παρεμβάσεων που θέλει να κάνει η κυβέρνηση. Θα μιλήσουμε και για το ΣΕΦ, υπάρχει οργανωμένο σχέδιο παρέμβασης»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή