Το φεμινιστικό βιβλίο της Τσέλσι Κλίντον

Το φεμινιστικό βιβλίο της Τσέλσι Κλίντον

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα παιδικό βιβλίο με φεμινιστικό περιεχόμενο διά χειρός Τσέλσι Κλίντον, της άλλοτε πρώτης κόρης των ΗΠΑ, αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Μαΐου στα αμερικανικά βιβλιοπωλεία. Το πόνημα έχει τίτλο «Εκείνη επέμεινε» και αποτελεί φόρο τιμής σε 13 Αμερικανίδες γυναίκες, από τη Χάριετ Τάμπμαν και τη Σόνια Σοτομαγιόρ μέχρι την Οπρα Ουίνφρεϊ. Ειδική μνεία θα γίνεται φυσικά στη μητέρα της Τσέλσι, Χίλαρι, η οποία απέτυχε πέρυσι να εκλεγεί η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στη χώρα. Η εικονογράφηση είναι της Αλεξάντρα Μπόιγκερ. «Εγραψα αυτό το βιβλίο για όλους όσοι και όσες προσπάθησαν να υψώσουν τη φωνή τους, αλλά κλήθηκαν να σιωπήσουν και αισθάνθηκαν να τους/τις υποτιμούν», εξήγησε η Κλίντον.

«Οι 13 γυναίκες του βιβλίου υπερέβησαν τα εμπόδια και βοήθησαν στη διαμόρφωση της χώρας μας, άλλοτε μιλώντας, άλλοτε παραμένοντας καθιστές, ενίοτε αιχμαλωτίζοντας το κοινό. Με αυτό το βιβλίο θέλω να στείλω το μήνυμα στους νεαρούς αναγνώστες της χώρας μας ότι η επιμονή είναι δύναμη. Ο τίτλος είναι ένα σχόλιο του επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, όταν επιβλήθηκε σιωπητήριο στη συνάδελφό του στο σώμα Ελίζαμπεθ Ουόρεν στη διάρκεια συζήτησης για την επικύρωση της υποψηφιότητας του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς.

«Η γερουσιαστής Ουόρεν έκανε μια μακρά ομιλία. Φάνηκε να παραβιάζει τον κανονισμό. Προειδοποιήθηκε. Της δόθηκε η εξήγηση. Παρ’ όλα αυτά, εκείνη επέμεινε», είχε πει χαρακτηριστικά ο Μακόνελ. Η Τσέλσι Κλίντον είχε δραστήρια συγγραφική καριέρα εσχάτως. Το 2015 έβγαλε ένα βιβλίο για νέους πάνω στον πολιτικό ακτιβισμό με τίτλο «Είναι ο κόσμος σου». Τον περασμένο μήνα συνεργάστηκε με τον Ντέβι Σρινταρ για την ακαδημαϊκή εργασία με τίτλο «Η διαχείριση της παγκόσμιας υγείας: Ποιος κυβερνά τον κόσμο και γιατί;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή