Νέο αυστηρό μήνυμα Τσαβούσογλου για το Κυπριακό

Νέο αυστηρό μήνυμα Τσαβούσογλου για το Κυπριακό

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν αποκτήσαμε δωρεάν την Κύπρο». Αυτό τονίζει σε νέα δήλωση του ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος επιθυμεί να εστιάσει στις θυσίες της τουρκικής πλευράς στο Κυπριακό.

Στα πλαίσια της νέας δήλωσης του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τονίζει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των Τουρκοκύπριων.

Ακόμη, ο κ. Τσαβούσογλου επαναλαμβάνει την θέση ότι ουδέποτε Τουρκία και «ΤΔΒΚ» παρέμειναν δίχως εναλλακτική φόρμουλα στο Κυπριακό.

Ο κ. Τσαβούσογλου δηλώνει ότι σε αντίθεση με την τουρκική πλευρά που προσεγγίζει με ειλικρίνεια τις συνομιλίες στο Κυπριακό, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν τηρεί παρόμοια στάση και αυτό το βλέπουν όλοι.

Ο κ. Τσαβούσογλου δηλώνει ότι η χώρα του τηρεί θετική στάση στο Κυπριακό. «Εφόσον επιθυμούν λύση οι παράμετροι είναι ξεκάθαροι», τονίζει ο ίδιος.

Ας σημειωθεί ότι οι νέες δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου έρχονται την στιγμή που ο «Υπουργός Εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούογλου δηλώνει ότι ήρθε η ώρα για να συζητηθούν εναλλακτικά σχέδια για το Κυπριακό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή