Οι ερωτήσεις του Κ. Καραμανλή κατά την επίσκεψη στoν Tύμβο της Αμφίπολης (ΦΩΤΟ)

Οι ερωτήσεις του Κ. Καραμανλή κατά την επίσκεψη στoν Tύμβο της Αμφίπολης (ΦΩΤΟ)

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον εξάδελφο του και βουλευτή Σερρών Κώστα Αχ. Καραμανλή, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο της Αμφίπολης Κώστα Μελίτο.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη γενέτειρα του Πρώτη Σερρών, η οποία μάλιστα διοικητικά ανήκει στο Δήμο Αμφίπολης, καθώς απέχουν μόλις 19 χιλιόμετρα.

Ο κ. Καραμανλής ξεναγήθηκε από τον αρχιτέκτονα Μιχάλη Λεφαντζή.

Η ξενάγηση ξεκίνησε από τον περιβάλλοντα χώρο και την μνημειακή κατασκευή του περιβόλου, για την οποία χρησιμοποιήθηκαν τα περισσότερα κυβικά μαρμάρου που έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ στην Μακεδονία, όπως είπε ο κ. Λεφαντζής στον πρώην πρωθυπουργό.

Ακολούθησε η ξενάγηση στο εσωτερικό του μνημείου που διήρκησε περίπου 30 λεπτά.  Ο πρώην πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες έδειξε ιδιαίτερα ενημερωμένος για την εποχή εκείνη, καθώς έκανε πολλαπλές ερωτήσεις, που αφορούσαν τόσο στο μνημείο από αρχαιολογικής άποψης (πχ χρονολόγηση) όσο και στο ιστορικό πλαίσιο του και τους πρωταγωνιστές της εποχής. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι ερωτήσεις περιελάμβαναν και τον ευρύτερο ρόλο της Αμφίπολης την εποχή εκείνη σε σχέση με το λιμάνι και το Παγγαίο.

Σήμερα το πρωί ακολούθησε επίσκεψη στον χώρο του Οχυρού Ρούπελ, το μεγαλύτερο συγκρότημα της οχυρωμένης τοποθεσίας κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων που έφερε το όνομα «Γραμμή Μεταξά», με συνολικό ανάπτυγμα καταφυγίων 1.849 μέτρα και μήκος στοών 4.251 μέτρα.

Φωτογραφίες:

Οι ερωτήσεις του Κ. Καραμανλή κατά την επίσκεψη στoν Tύμβο της Αμφίπολης  (ΦΩΤΟ)-1
Οι ερωτήσεις του Κ. Καραμανλή κατά την επίσκεψη στoν Tύμβο της Αμφίπολης  (ΦΩΤΟ)-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή