Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

Εγκώμιο στον άνθρωπο

Ηράκλειο

Τρεις σιδεράδες που τους χωρίζει ένας πόλεμος αλλά τους ενώνει ένα μυστικό. Ενας Σέρβος, ένας Ρώσος, ένας Γερμανός και ανάμεσά τους μια γυναίκα αναζητούν τους γιους τους με φόντο τη μεταπολεμική Γερμανία. «Οι σιδεράδες», κωμωδία του Σέρβου Μίλος Νίκολιτς, είναι ένα εγκώμιο στην ανθρώπινη ύπαρξη, μια απόδειξη πως, όταν η αγάπη μιλάει, το μίσος, τα όπλα, ο εθνικισμός σιγούν. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία του Αυγουστίνου Ρεμούνδου, φιλοξενείται στις 23 Μαρτίου στον κινηματογράφο Αστόρια. Παίζουν οι: Ερμόλαος Ματθαίου, Ερνέστος Βουτσίνος, Εφη Καραγιάννη κ.ά.

ΒΙΒΛΙΟ

Ενας γέρος ανιστορεί

Αγρίνιο

Το Λαογραφικό Ιστορικό Φιλολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας, ο Παναιτωλοακαρνανικός Σύλλογος Γυναικών, «Οι Φίλοι του Μουσείου» Αγρινίου και οι εκδόσεις Ιωλκός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Σταυρούλας Μέρκου-Μυγδάκη «Ενας γέρος ανιστορεί» την Κυριακή 19/3 στο δημοτικό καφενείο «Veggera» στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσουν οι: Μαίρη Χρυσικοπούλου και Χρυσούλα Σπυρέλη. Ποιήματα θα διαβάσει ο Θανασής Καλαντζής.

ΘΕΑΤΡΟ

10 μικροί νέγροι

Θεσσαλονίκη

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν για δύο συνεχόμενες χρονιές με sold out παραστάσεις και εξαιρετικές κριτικές, οι «Δέκα μικροί νέγροι» φιλοξενούνται στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αθήναιον. Το σαγηνευτικό, σκοτεινό, με ένταση και μυστήριο, λογοτεχνικό αριστούργημα της Αγκαθα Κρίστι πούλησε ως μυθιστόρημα πάνω από 115 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Το χαρακτηριστικό αυτό δείγμα της «βασίλισσας του εγκλήματος», όπως έχει ονομαστεί η Αγκαθα Κρίστι, γράφτηκε το 1935 και μετατράπηκε σε θεατρικό έργο από την ίδια, αλλάζοντας το τέλος ειδικά για το θεατρικό κοινό.

ΘΕΑΤΡΟ

Ενα εξοχικό, παρακαλώ…

Θεσσαλονίκη

Επτά χαρακτήρες βρίσκονται το ίδιο Σαββατοκύριακο στο ίδιο εξοχικό και διεκδικούν τον έρωτα, την ευτυχία, μια βαλίτσα με τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ, μια μπότα Λουμπουτέν κι ένα σπίτι. Ποιος θα πάρει αυτό που θέλει, ποιος θα πάρει αυτό που του αξίζει και ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό; Ποιος έκανε τη ληστεία; Ποιος θα φύγει με τα λεφτά, ποιος με το σπίτι και ποιος με τον αληθινό έρωτα; Το σενάριο είναι του Γιώργου Φειδά και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Θωμόπουλος. Παίζουν οι ηθοποιοί: Mαριάννα Τουμασάτου, Μάριος Αθανασίου, Κώστας Αποστολάκης, Σοφία Μανωλάκου, Αρης Τσαπής, Κωνσταντίνα Κομματά και Σπύρος Πούλης. Στο θέατρο Αριστοτέλειον κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Από το πλούσιο βεστιάριο του ΚΘΒΕ

Κοστούμια από το πλούσιο βεστιάριό του παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος έως τις 10 Aπριλίου στις βιτρίνες τέχνης του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (Καρόλου Ντηλ 33). Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης προηγούμενης διοργάνωσης με τίτλο «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο», που πραγματοποίησε το ΚΘΒΕ στο Αλατζά Ιμαρέτ το περασμένο φθινόπωρο, με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του θεάτρου. Επιπλέον, αποτελεί προάγγελο μιας μεγάλης έκθεσης κοστουμιών του ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο.

ΚΑΒΑΛΑ

«Το ψωμί της Νινευί»

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗΠΕΘEΚ) παρουσιάζει το έργο των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη «Το ψωμί της Νινευί» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, σήμερα και αύριο στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. Πρόκειται για το χρονικό μιας οδύσσειας σε λάθος χρόνο. Το σημείο τομής Ανατολής και Δύσης, ο ασίγαστος πόθος της Νουρ και του Σαμίρ να συμφιλιωθούν με τους εχθρούς που κουβαλάνε μέσα τους σε άλλη πατρίδα. Η κοινή τους ρίζα και ο προαιώνιος καημός κόντρα στην εποχή. Παίζουν οι Λήδα Πρωτοψάλτη και Σταύρος Ζαλμάς.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Η «Πρωινή γαλήνη» του Ηλία Μαγκλίνη

Το βιβλιοπωλείο «Το Μάτι» και οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το βραβευμένο μυθιστόρημα του Ηλία Μαγκλίνη «Πρωινή Γαλήνη» στην Κατερίνη (Αβέρωφ 4), την Πέμπτη 23/3 στις 8 μ.μ.  Μια  ιστορία ανεκπλήρωτων στόχων και ανολοκλήρωτων πόθων σε  μια  Ελλάδα  που  στροβιλίζεται στα  απόνερα του  Εμφυλίου και στη δίνη ενός ξεχασμένου, άγνωστου πολέμου  στην άλλη άκρη του πλανήτη. Θα μιλήσουν οι: Βάγια Τάτολα, Γιώργος Χανδόλας και ο ίδιος ο συγγραφέας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

ΡΟΔΟΣ

Κληρονομιά στα βάθη της θάλασσας

Η τρίτη ομιλία του Studium Generale 2017, που διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS), πραγματοποιείται σήμερα στις 7 μ.μ. στη Νέα Πτέρυγα Νεστορίδειου Μελάθρου. Καλεσμένη ομιλήτρια είναι η δρ Αγγελική Σίμωσι, προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων που εδρεύει στην Αθήνα, και θέμα της ομιλίας «Ενάλιοι θησαυροί στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα». Η πολιτιστική κληρονομιά μας δεν είναι μόνο όσα βλέπουμε στη στεριά αλλά και όσα κρύβονται στα βάθη της θάλασσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή