Τορόντο by locals

5' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβολές ανεξάρτητου κινηματογράφου, old fashioned κοκτέιλ με πρωτότυπα ονόματα, υπέροχα κυριακάτικα brunch και τέχνη σε χορταστικές δόσεις δίνουν το στίγμα της δυναμικής πρωτεύουσας του Οντάριο, στον Καναδά.

TIFF Bell Lightbox

350 King Street West

Tηλ. +1 416-5998433

Καθημερινά 08.00-00.00

Εισιτήριο: 9 ευρώ

Tο κέντρο πολιτισμού Tiff Bell Lightbox είναι ο παράδεισος του ανεξάρτητου –διεθνούς και καναδικού– κινηματογράφου. Λειτουργεί από το 2010 και, εκτός από προβολές, φιλοξενεί αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς, ενώ διαθέτει επίσης μια εξαιρετική θεματική βιβλιοθήκη με σπάνιες εκδόσεις. Στεγάζεται στο Bell Lightbox and Festival Tower, όπου κάθε Σεπτέμβριο πραγματοποιείται το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο με ταλαντούχους σκηνοθέτες, ηθοποιούς και παραγωγούς από όλο τον κόσμο.

– CAMERON BRYANT


Rose and Sons

176 Dupont Street

Tηλ. +1 647-7483287

Καθημερινά 09.00-23.00

Τηγανίτες: 8,40 ευρώ

Κοντά στον σταθμό του μετρό Dupont αναδύεται μια νέα γειτονιά με ενδιαφέροντα στέκια για ποτό και φαγητό. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το παλιό, καλό και φιλόξενο εστιατόριο Rose and Sons. Η σπιτική ζεστασιά του το έχει κάνει αγαπημένο στέκι των κατοίκων της πόλης: από ψαγμένους νεαρούς χίπστερ μέχρι μεγαλύτερα σε ηλικία ζευγάρια, όλοι λατρεύουν το φαγητό του, το οποίο συνδυάζει την εβραϊκή με την καναδέζικη κουζίνα. Δοκιμάστε και το brunch του: το σάντουιτς PLB Special Melt με μπέικον, λουκάνικο, τηγανητό αυγό και τυρί τσένταρ είναι αποκάλυψη.

– CAMERON BRYANT


Cocktail Bar

923 Dundas Street West

Tηλ. +1 416-7927511

Καθημερινά 18.30-02.00

Gin Fizz: 9 ευρώ

Τα κλασικά και αγαπημένα κοκτέιλ (βλέπε Manhattan και Negroni) έχουν επιστρέψει για τα καλά και στο Τορόντο υπάρχει ένα μέρος που τιμά με το παραπάνω το εντυπωσιακό τους comeback. Στο Cocktail Bar της Dundas Street West, πίσω από τα έξυπνα ονόματα και τις εξεζητημένες περιγραφές που θα βρείτε στον κατάλογο, υπάρχει ένα κοκτέιλ για κάθε γούστο. Το περιβάλλον είναι ατμοσφαιρικό, με χαμηλό φωτισμό και ιδιαίτερα διακοσμητικά στοιχεία, όπως η επένδυση της οροφής με πλάκες χαλκού. Tip: Δεν γίνονται κρατήσεις.

– CAMERON BRYANT


Coffee Exchange

109 McCaul Street

Tηλ. +1 416-5918430

Δευτέρα-Παρασκευή 06.30-17.00

Καφές: 1 ευρώ

Αν βρεθείτε στην περιοχή κοντά στον σταθμό του μετρό St. Patrick και θελήσετε έναν ζεστό καφέ, προσπεράστε τις γνωστές αλυσίδες και μπείτε στο Coffee Exchange. Το μικρό καφέ διαθέτει τεράστια ποικιλία γεύσεων, αρωμάτων και ποικιλιών, ενώ έχετε υπόψη ότι θα πρέπει να σερβιριστείτε μόνοι σας. Δεν ξέρω γιατί, αλλά το στοιχείο του self service το κάνει οικείο και ελκυστικό. Είναι ανοιχτό μόνο τις καθημερινές.  

– KASIA KMIEC


Tokyo Smoke

850b Adelaide Street West

Tηλ. +1 647-3486596

Καθημερινά 07.00-19.00

Καφές: 1,80 ευρώ

Ο χώρος στεγάζει το showroom της ομώνυμης εταιρείας, η οποία έχει πολύ ξεχωριστά ρούχα και αντικείμενα design. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το καφέ-παντοπωλείο. Με γκράφιτι, γυμνά τούβλα, βιομηχανικό δάπεδο και εμφανείς σωλήνες, η αισθητική του θυμίζει γκαράζ, ενώ μια μεγάλη οθόνη προβάλλει βιντεοκλίπ, βάζοντας μια καλλιτεχνική πινελιά στον χώρο. Ο καφές του είναι πολύ καλός και μπορείτε να τον απολαύσετε κάνοντας λίγη… ηλιοθεραπεία στα τραπέζια που έχει έξω. Σερβίρει επίσης σάντουιτς και χυμούς. Αφιερώστε λίγο χρόνο στα είδη προς πώληση, θα βρείτε πράγματα που δεν φαντάζεστε.  

– KASIA KMIEC


Toronto Reference Library

789 Yonge Street

Tηλ. +1 416-3955577

Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-20.30

Σάββατο 09.00-17.30

Κυριακή 13.30-17.00

Με χαλαρώνει τρομερά το να διαβάζω ή απλώς να ξεφυλλίζω βιβλία σε μέρη τα οποία συνδυάζουν την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική με τη φιλική και άνετη ατμόσφαιρα. Για όλους αυτούς τους λόγους, ένα από τα μέρη που επισκέπτομαι συχνά είναι η Βιβλιοθήκη του Τορόντο: διαθέτει χιλιάδες τίτλους, από επιστημονικές επιθεωρήσεις μέχρι τα πιο πρόσφατα best sellers, όπως και πολλά ξενόγλωσσα βιβλία. Ο σχεδιασμός της επιτρέπει στον επισκέπτη να έχει οπτική επαφή με όλους τους ορόφους, ενώ διαθέτει και αίθουσα για διαλέξεις και ένα όμορφο εσωτερικό σιντριβάνι. Tip: Τα μέλη της Βιβλιοθήκης έχουν πρόσβαση στα πιάνα της για εξάσκηση. 

– MARIYA BOYKO


Blood Brothers Brewing

165 Geary Avenue

Καθημερινά 12.00-21.00

Μπίρα 12oz Shumei IPA: 3,50 ευρώ

Είχα δοκιμάσει τις μπίρες τους σε διάφορα μπαρ, όμως είναι ξεχωριστή εμπειρία το να απολαμβάνεις ένα προϊόν στον χώρο όπου φτιάχνεται. Η μικρή αίθουσα δοκιμών με τους λευκούς τοίχους και τις γυμνές λάμπες αποπνέει μια vintage βιομηχανική αίσθηση. Το μικροζυθοποιείο βρίσκεται σε μια περιοχή κάπως απομακρυσμένη από τις πολυσύχναστες τουριστικές οδούς, αλλά αξίζει τον κόπο μια βόλτα έως εδώ αν θέλετε να πάρετε μια γεύση των δυτικών συνοικιών της πόλης.  

– KASIA KMIEC


Art Gallery of Ontario

317 Dundas Street West

Τρίτη και Πέμπτη 10.30-17.00

Τετάρτη-Παρασκευή 10.30-21.00

Σάββατο-Κυριακή 10.30-17.30

Εισιτήριο: 17,50 ευρώ

Η μεγάλη ποικιλία έργων τέχνης, το συμπαθητικό καφέ για όσους θέλουν να χαλαρώσουν ή να εργαστούν με ησυχία και το προσεγμένο πωλητήριο έχουν κάνει την Art Gallery of Ontario ένα από τα αγαπημένα μου μέρη στην πόλη. Ανάλογα με τη διάθεση της ημέρας, επιλέξτε να δείτε ιμπρεσιονιστές, Ροντέν, Πικάσο ή τελοσπάντων ό,τι σας κάνει κέφι. Τα απογεύματα της Τετάρτης μεταξύ 18.00 και 21.00 η είσοδος στην πινακοθήκη είναι δωρεάν. 

– MARIYA BOYKO


ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ

Royal Ontario museum

100 Queens Park

Σάββατο-Πέμπτη 11.00-16.30,

Παρασκευή 11.00-21.00

Σουβενίρ: από 7 ευρώ

Αν θέλετε τα αναμνηστικά και τα δώρα που θα αγοράσετε από το Τορόντο να είναι ξεχωριστά, σας προτείνω το πωλητήριο του Royal Ontario Museum. Θα βρείτε δημιουργικά παιχνίδια, ιδιαίτερα διακοσμητικά και αντικείμενα. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το τι θα επιλέξετε. Για παράδειγμα, υπάρχουν μικρά παζλ με 7 ευρώ αλλά και πανέμορφες υδρόγειοι με 70 ευρώ. Αν ταξιδεύετε με παιδιά, θα αγαπήσουν τα μεγάλα λούτρινα παιχνίδια και θα εντυπωσιαστούν από τους χάρτες και το άγαλμα του ιππότη δίπλα στην είσοδο. Δεν χρειάζεται να έχετε βγάλει εισιτήριο για το μουσείο προκειμένου να μπείτε στο πωλητήριο. 

– MARIYA BOYKO


BassLine

865 Bloor St W

Δευτέρα-Σάββατο 20.00-02.00

www.facebook.com/BasslineMusicBar

Δεν έχει φτάσει στα επίπεδα του Λονδίνου ή του Βερολίνου, αλλά η house σκηνή του Τορόντο είναι δυναμική και ανερχόμενη. Μεταξύ των underground events και των σόου σε τεράστιους συναυλιακούς χώρους και σε μπαρ, προσωπικά προτιμώ τα τελευταία και, μάλιστα, έχω ξεχωρίσει το Bassline. Τα βράδια του Σαββάτου οι φαν της house έχουμε σταθερό ραντεβού εκεί για το «Let There Be House» πάρτι. Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε τους μήνυμα στο Twitter ή στο Facebook.  

– KASIA KMIEC

Tο Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με up-to-date tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή