Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μύλοι Λούλη

Εκδοση δύο ομολογιακών

Αρκετά καλή εικόνα παρουσίασε η εμπορευσιμότητα της μετοχής της αλευροβιομηχανίας «Μύλοι Λούλη», ενώ ο μετοχικός τίτλος ενισχύθηκε 3,97% στη διάρκεια της εβδομάδας. Η εταιρεία έχει προχωρήσει από τις αρχές του 2017 στην έκδοση δύο εξασφαλισμένων κοινοπρακτικών ομολογιακών δανείων, ύψους 30 εκατ. ευρώ και 10 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Και τα δύο δάνεια είναι πενταετούς διάρκειας και σκοπός τους είναι η αναχρηματοδότηση υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού.

ΓΕΚΕ

Μείωση κερδών

Εβδομαδιαία κέρδη 13,20% κατέγραψε η μετοχή της εισηγμένης ΓΕΚΕ που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο President στη περιοχή Αμπελοκήπων της Αθήνας. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευθέντα οικονομικά στοιχεία, το πρώτο εξάμηνο του 2016 έκλεισε με κύκλο εργασιών 4,329 εκατ. (έναντι 4,72 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2015) και με καθαρά κέρδη 775.000 ευρώ έναντι επίσης κερδοφορίας 1,373 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2015. Η διοίκηση εκτιμά ότι και το σύνολο του 2016 κινήθηκε σε θετικό έδαφος.

Lavipharm

Περιορισμός δανεισμού

Eβδομαδιαίες απώλειες 3,95% κατέγραψε η μετοχή της Lavipharm και υποχώρησε στο επίπεδο των 0,073 ευρώ στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Πέμπτης 16 Μαρτίου. Η διοίκηση στη προσπάθειά της να περιορίσει τον δανεισμό προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης πώλησης του ποσοστού συμμετοχής της στη γαλλική θυγατρική Laboratoires Lavipharm, στην οποία συμμετέχει κατά 45%, έναντι τιμήματος 1,1 εκατ. Αγοραστής ήταν η γαλλική Emaro SAS. Η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα επηρεάσει θετικά τα ετήσια αποτελέσματα της παρελθούσης οικονομικής χρήσης.

Γρ. Σαράντης

Σε τροχιά κερδοφορίας

Οριακά κέρδη 1,36% πέτυχε η μετοχή της εισηγμένης εταιρείας «Γρ. Σαράντης» την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου με αυξημένη εμπορευσιμότητα. Η εταιρεία που ανήκει στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης του δείκτη FTSE 25 πρόκειται να ανακοινώσει τα ετήσια αποτελέσματα του 2016 στις 21 Μαρτίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παρέμεινε και το 2016 σε τροχιά κερδοφορίας έχοντας ως συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της την αύξηση του δείκτη εξωστρέφειας στην ανατολική Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή