Αξιολόγηση και εργασιακά στην ατζέντα του κ. Πιτέλα

Αξιολόγηση και εργασιακά στην ατζέντα του κ. Πιτέλα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και να προχωρήσει η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους τόνισε, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) Τζιάνι Πιτέλα. Ο κ. Πιτέλα, ο οποίος χθες το μεσημέρι αναγορεύθηκε από τον Γιώργο Καμίνη επίτιμος δημότης του Δήμου Αθηναίων, δήλωσε «φανατικός» υποστηρικτής της Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ευρώπης προς την κατεύθυνση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ολοκλήρωσης, αρκεί, όπως είπε, «να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, ακολουθώντας τις αρχές της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της βιώσιμης ανάπτυξης, που θα οδηγήσουν σε μια Ευρώπη συνεκτική και ισχυρή». Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων σε Αυστρία και Ολλανδία, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι είπαν «όχι» στον αντιευρωπαϊσμό και στον λαϊκισμό και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο γαλλικός λαός θα δώσει την ίδια απάντηση.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Πιτέλα με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. «Αυτή η μάχη δεν είναι μάχη μόνο για την Ελλάδα, αλλά μάχη για την Ευρώπη, διότι κάποιοι θέλουν να ακυρώσουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ως θεσμό, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά από την Ευρώπη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να παλέψουμε μαζί για την άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα και για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης σε όλη την Ευρώπη».

Ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο δήλωσε τη σύμπλευσή του με τον κ. Τσίπρα, καθώς υπογράμμισε την ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση, αλλά και να αποκατασταθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Oπως είπε, με σαφείς αιχμές προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, «όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και επειδή δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε άλλους θεσμούς εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης να απαγορεύσουν τον σεβασμό στα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα». Νωρίτερα, ο κ. Πιτέλα είχε συναντηθεί με τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή